NATO-øvelsen Trident Juncture var godt synlig i Trysil

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 19.09.2018 13:50:00
Soldat

​Rundt 50 000 soldater, cirka 130 fly og 60 fartøyer deltok på NATO-øvelsen Trident Juncture.

Copyright: Forsvaret

Rundt 600 soldater oppholdt seg i Trysil under øvelsen Trident Juncture.

​NATO-øvelsen ble holdt i Hedmark og Oppland. Hovedaktiviteten var i perioden 25. oktober-7. november 2018, men Fylkesmannen rekvirerte alle kommunene i Hedmark som øvingsområde i perioden 17. september-15. november 2018.

Stor øvelse

Dette er den største militærøvelsen i Norge siden 1980-tallet med over 50 000 soldater og 10 000 kjøretøy. Øvelsen gikk ut på at NATO-styrker befridde et delvis okkupert Norge.

Merkbart i Trysil

Øvelsen pågikk i store deler av Midt- og Sør-Norge. Trysil merket øvelsen da 600 soldater i perioder var stasjonert her.

Transport

- Vi forventet en økt tilstedeværelse fra rundt 8. oktober. På grunn av transport av materiell var militært personell synlig både før og etter øvelsen, forteller teknisk sjef Hans Martin Aas.

Elverum - Nybergsund - Engerdal

Det militære personellet bodde i kortere perioder i leire og hadde installasjoner etablert ulike plasser i Trysil kommune. Disse lå i hovedsak i tilknytning til hovedvegnettet, riksveg 25 fra Elverum til Nybergsund og ved fylkesveg 26 videre nordover fra Nybergsund mot Engerdal.

Trafikkavvikling

Militære kjøretøykolonner kjører normalt noe saktere enn det vi er vant med. - Og ettersom disse i henhold til trafikkreglene ikke må hindres eller forstyrres, oppfordret vi folk til å beregne noe ekstra kjøretid i perioden med militært materiell og personell tilstede, sier Hans Martin.

Eventuelle skader

Skader på privat eiendom eller materiell som følge av øvelsen, meldes til Forsvarets skade- og miljøverngruppe på telefon 400 38 526 eller på epost til mbo@mil.no.

Til høyre finner du mer informasjon. Der kan du blant annet lese mer om øvelsen, trafikkutfordringer, hvordan militærets tilstedeværelse vil påvirke lokalsamfunn, miljøvern, miljøutfordringer med mer.

Sist oppdatert: 26.11.2018 08:16:44