Tomteprisene i Bygdeberget er klare

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 08.10.2019 09:59:37
Trond Nerby nederst i boligområdet i Bygdeberget

​Prosjektleder for vann og avløp i Trysil kommune,Trond Nerby, sier at infrastrukturen til byggetrinn 1 i Bygdeberget skal være klar til jul. Byggetrinn 2 starter når 30 % av tomtene der er solgt.

Foto: Grete Myrvold Rydje

​Kommunestyret har vedtatt tomteprisene i det nye boligområdet Bygdeberget nord.

For eneboligene vil de variere fra snaut 600 000 til snaut 900 000 kroner. Dekarprisen er på 590 036 kroner. Tomtene er på rundt ett mål; den minste akkurat ett mål, den største 1,38.

Meld interesse

​Eiendomssjef Ståle Elgshøen har ikke bestemt om de skal engasjere mekler eller selge tomtene selv.

- De som kan tenke seg boligtomt i Bygdeberget, kan inntil videre kontakte meg eller prosjektleder bygg hos oss, Ole Petter Blestad, sier han. Telefonnummer og e-postadresse finner du under Kontakt oss.

Åtte meldte seg før kommunestyret fastsatte tomteprisene 1. oktober 2019.

Første byggetrinn

I første byggetrinn er det lagt opp til fire leilighetsbygg med 26 leiligheter, to tomter for tomannsboliger og fem eneboligtomter.

- Trysil kommune kommer ikke til å bygge leilighetene selv, men går for tilvisningsrett som utløser husbankfinansiering for eksterne utbyggere. Dette kommer vi til å annonsere og ha informasjonsmøte om for aktuelle utbyggere, fortrinnsvis i Innlandet. Vi kommer tilbake til det, sier Ståle.

Andre byggetrinn

Kommunestyret har vedtatt at utbygginga av andre byggetrinn med 18 eneboligtomter kan starte så fort 30 % av tomtene der er solgt. Nå vil de ha fortgang i salget slik at infrastrukturen i begge byggetrinnene bygges fortløpende og vi får flest mulig byggeklare tomter fortest mulig.

Framdriftsplan

Entreprenør John Galten AS er godt i gang med infrastrukturen i første byggetrinn. Det går slag i slag med VA-anlegg, så veg, så fortau, så kabelanlegg for strøm, fiber og gatelys. Jobben skal være ferdig til jul, forteller prosjektleder for vann og avløp i kommunen Trond Nerby.

Sist oppdatert: 08.10.2019 10:28:36