To kandidater til frivillighetsprisen 2019

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 08.11.2019 06:50:21
Rødt hjerte i haug med hjerter

​Det kryr av snille tryslinger som bruker tid og krefter i lag og foreninger, som står på for grend og nabolag, som øser ut omsorg og gir av seg sjøl der de ser det trengs - tryslinger som gjør en forskjell. Dem ønsker vi å hedre med en pris.

​Ole Arild Bovolden og gjengen bak Middag på tvers er foreslått som kandidater til Trysil frivillighetspris 2019.

​Hovedutvalg for helse, omsorg og sosial bestemmer hvem som får prisen i sitt møte 21. november. Politikerne kan også fremme egne kandidater.

Middag på tvers

Gjengen bak Middag på tvers er foreslått av Karoline Petrine Nordmo.

- De står på og lager god mat og dessert for en rimelig penge hver måned. Her kan man komme som man er, og man møter kjente og ukjente. Det er et fint fellesskap! Noen ganger er det underholdning også, skriver hun.

Ole Arild Bovolden

Eskender Ghezae Woldai har foreslått Ole Arild Bovolden fra Nybergsund.

- Han som egentlig er pensjonist, har ikke vært uten noe særlig å gjøre de siste 6-7 årene. Han har blitt kjent med mange eritreere, kanskje alle eritreiske familier i Trysil, på eget initiativ. Han hjelper eritreiske innvandrere og flyktninger i kommunen på vegen mot integrering i samfunnet. Han bruker sin fritid på å være med på arrangementer og uformelle besøk for at de voksne skal kunne øve på norsk utenfor skolen. Han har alltid vært tilgjengelig for å hjelpe de som trenger det, skriver han.

Eksempler

For å nevne noe av det Ole Arild har gjort, fortsetter han:

• Han driver med veiledning og informasjon om uskrevne norske regler og levemåter.
  • Han formidler Trysils historie før og nå.
  • Han har vært til tilgjengelig for øvelseskjøring for mange eritreere, som ikke har en far eller mor de kan få hjelp av med øvelseskjøring. Han stiller opp med egen bil uten å ta ei krone for det. Det i seg selv har bidratt til at mange av de bosatte eritreerne har fått muligheten til å jobbe blant annet i Skistar og/eller hjemmetjenesten i Trysil kommune ved siden av norskopplæringen og blitt skattebetalere.

Fjerde gang

​Vi deler ut Trysil kommunes frivillighetspris for fjerde gang i år. De som har fått den, er Bodil Galaasen (2016), Ruth Skjæraasen Blixt og Solveig Skjærstad (2017) og Sven Pettersen (2018). Prisen er på 5 000 kroner.

Statutter

Trysil frivillighetspris skal være en påskjønnelse for frivillig innsats og arbeid som har betydning for lokalsamfunn eller innbyggere i Trysil kommune.

• Prisen kan gå til person(er), institusjon(er), organisasjon(er), lag/forening(er) eller andre grupperinger som frivillig utfører uegennyttig innsats, eller ellers på frivillig basis har bedret trivsel og livskvalitet for andre.
  • Prisen skal honorere frivillig arbeid som er lagt ned over et lengre tidsrom, eller er av betydelig omfang.
  • Det frivillige arbeidet kan være utført innenfor alle deler av samfunnet.
Sist oppdatert: 08.11.2019 07:10:51