Velkommen til tilflytterkveld

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 08.03.2019 13:35:00
Irene Runningen, Erik Sletten og Gro Svarstad

​Samfunnsplanlegger Irene Runningen, ordfører Erik Sletten og næringssjef Gro Svarstad arrangerte tilflytterkvelden sammen med flyktningkonsulent Faisal Hashmi.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Mandag 18. mars 2019 var det tilflytterkveld i kulturhuset Hagelund. En kjempefin mulighet til å bli bedre kjent med andre og Trysil kommune.

- Vi har en god utvikling på folketall. I løpet av de tre siste årene har vi passert 100 nye innbyggere, noe vi er veldig fornøyd med. Nå har vi passert 6 600 tryslinger og ønsket å treffe våre nyeste tilflyttere, sier ordfører Erik Sletten.

Tilflytterne

- Tilflytterne våre kommer både fra andre steder i landet og fra andre nasjoner. De har en variert bakgrunn, ulik kompetanse og erfaring, og noen av disse har også startet opp med egen næringsvirksomhet i kommunen vår. De skal føle seg velkommen til Trysil, og at de er en ressurs, sier næringssjef Gro Svarstad.

Tilflytterkveld

Bak tilflytterkvelden sto ordfører Erik Sletten, næringssjef Gro Svarstad, samfunnsplanlegger Irene Runningen og flyktningkonsulent Faisal Hashmi. - Vårt fokus var at tilflytterne skal bli bedre kjent med kommunen og - kanskje det aller viktigste, bli kjent med hverandre. Her fikk de anledning til å møte og knytte kontakt med andre tilflyttere, sier Gro.

Følelse av tilhørighet

- Det er viktig med slike samlinger. Vi ønsker å bygge tett dialog og gi våre tilflyttere følelsen av tilhørighet. I løpet av femårsperioden 2014 til 2019 har vi mottatt 64 flyktninger. Av disse bor nå 32 personer, inkludert barn, fortsatt i Trysil, forteller Faisal Hashmi.

Program

Fokuset denne kvelden var på praten og det å bli bedre kjent. Her er i korte trekk programmet:

• Ordfører ønsker velkommen
  • Rådmann forteller litt om hver sektor
  • Hver sektor har egen stand i vestibylen i kulturhuset Hagelund
  • Matservering (kortreist mat)
  • Mingling
Sist oppdatert: 20.03.2019 07:24:08