Thorbjørn Bakken får kulturprisen 2019

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 15.10.2019 10:40:00
Thorbjørn Bakken med sin nyeste bokutgivelse. Foto: Monika Søberg, Lokalavisa Trysil-Engerdal

​Thorbjørn Bakkens innsats i og for kulturlivet i Trysil er formidabel og favner vidt. Han får Trysil kommunes kulturpris 2019. Gratulerer!

Foto: Monika Søberg, Lokalavisa Trysil-Engerdal

​Endelig var det Thorbjørn Bakkens (74) tur til å få Trysil kommunes kulturpris. Ingen har blitt foreslått av så mange så mange ganger som ham.

​Så ble han da også veldig glad da leder i hovedutvalg for oppvekst og kultur Øyvind Bæk ringte ham og overbrakte den hyggelige nyheten.

- Det er veldig vanskelig å ta innover seg, sa han. - Det er vel fortjent! sa Øyvind. - Tusen takk, takk til alle sammen, sa Thorbjørn til utvalget.

Begrunnelsen

Valget av Thorbjørn Bakken som vinner i år står hele hovedutvalget bak. Begrunnelsen deres lyder:

Trysil kommunes kulturpris i 2019 tildeles Thorbjørn Bakken.

Merittlisten hans på kulturfronten i Trysil gjør han til årets vinner. Bakken har vært aktiv på kulturfronten fra 1960-tallet og fram til i dag. Gjennom sitt forlag Trysilforlaget har han gitt ut nærmere 90 bøker, litt over 20 bøker har han selv skrevet.

Forfatterskapet

Han har blant annet skrevet en biografi om Johan Sætre og om Vidar Sandbeck, lokalhistoriske bøker om Sagnfossen, fløting, flom, om andre verdenskrig, ski i Hedmark og åtte utgaver av årbok for Trysil. Boka «Så liten han er» er innkjøpt av Norsk Kulturråd. Han har skrevet dikt og sangtekster, som er melodisatt og framført av solister og kor.

Arrangør

Han har hatt ansvar for cirka 100 kulturarrangementer i Trysil og andre steder og er kjent for kulturprogrammer i alle Trysils kirker. Han formidler egne og andres tekster. I høst ga han ut boka «Dele med deg» med dikt som han selv og Jan Lans har laget melodier til.

Imponerende

Bakken har vært leder av Solør-Värmland Finnekulturforening og redaktør av medlemsbladet Finnekultur. Han var initiativtaker til Fløtermonumentet og Trysilutstillingen i Lutnes. Thorbjørn Bakken har gjort en imponerende innsats på kulturfronten i Trysil.

Sist oppdatert: 15.10.2019 15:08:15