Helsehjelp til engstelige etter terrortrusselen

Mann i stripet skjorte sitter ved grønn hekk

​Kommunalsjef for helse og omsorg Trygve Øverby er fungerende rådmann
i Trysil kommune.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Engstelige tryslinger som trenger noen å snakke med om terrortrusselen, kan ringe legevakta, prestevakta eller psykiatrisk sykepleier, sier fungerende rådmann Trygve Øverby.

​Samtaletjenesten som de psykiatriske sykepleierne tilbyr, er et lavterskeltilbud som er tilgjengelig mandag-fredag kl 8-15.30. De holder til på Sønsthagen i Skredderbakken 8 A, tlf 47 45 90 29. På kveldstid og i helgene er det legevakta folk må henvende seg til, tlf 62 45 78 55. De kan også ringe prestevakta på tlf 90 65 65 13.

Bemanner opp ved behov

- Vi følger utviklinga og kan bemanne opp de ulike helsetjenestene på kort tid hvis det er behov, inkludert det psykososiale omsorgsteamet. Foreløpig ser vi ingen grunn til å gjøre det, sier Øverby som har hatt kontakt med ordfører og rådmann som er kriseledelsen i Trysil kommune, og som begge for tida ferierer.

Beredskapsplan

Han hadde fredag morgen et møte med beredskapsansvarlig i Trysil kommune, Hans Martin Aas, for å gå gjennom beredskapsplanen, noe Helsedirektoratet har bedt alle kommuner gjøre i forbindelse med terrortrusselen som PST varslet om torsdag formiddag.

- Vi har rapportert tilbake at vi har kontroll på alle relevante punkter i beredskapsplanen, sier Øverby.

Helsedirektoratets råd

Helsedirektoratets råd i forbindelse med trusselsituasjonen finner du på helsenorge.no. Der ligger det blant annet råd til deg som tidligere har opplevd traumatiske hendelser, og hvordan du kan snakke med barn om sterke medieinntrykk.