Mindre alene sammen

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 09.10.2018 15:15:00
Birthe Øverby, Ellen Kristine Jægersborg, Erik Sletten og Ester Borg Rasmussen

​Birthe Øverby, Ellen Kristine Jægersborg, Erik Sletten og Ester Borg Rasmussen ønsker stort engasjement og giverglede under årets TV-aksjon!

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​TV-aksjonen søndag 21. oktober går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn.

21. oktober skal 100 000 bøssebærere ut å gå for NRKs TV-aksjon Mindre alene sammen, slik at alle hjem i Norge får besøk på innsamlingsdagen.

Skape mange nye møter

Nå har startskuddet gått og innsamlinga er allerede i gang flere steder i Norge. Pengene som samles inn skal skape 700 000 nye møter mellom mennesker. Med TV-aksjonen NRK 2018 kan Kirkens Bymisjon skape møter som kan endre liv.

Tema: Mindre alene sammen

Pengene fra TV-aksjonen skal gi Kirkens Bymisjon en mulighet til å tilby mennesker som opplever å stå utenfor et nytt fellesskap, en seng eller en samtale og slik bidra til at flere får muligheten til å oppnå egne mål og drømmer. - Ingen er bare det du ser - dette handler om respekt og rom for alle, forteller frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen.

Mål

Ved å åpne dører og legge til rette for at flere møtes, skal årets TV-aksjon bli viktigere enn noen gang før. Målene er:

• Kom inn i natten
    De mest akutte behovene som mat, en seng å sove i og toaletter skal dekkes. Kirkens Bymisjon tilbyr de som trenger det aller mest et tørt, trygt og varmt sted å sove innendørs.
  • Kom inn i hverdagslivet
    Arbeidsplasser skal skapes for mennesker som av ulike grunner faller utenfor det ordinære arbeidslivet. Det kan for eksempel etableres kafeer som igjen kan bidra til økt livskvalitet for mennesker i en utfordrende livssituasjon med rusutfordringer og psykiske helseproblemer.
  • Fritidsaktiviteter og utstyr til barn
    TV-aksjonsmidlene skal også brukes på fritidsaktiviteter og utlån av fritidsutstyr slik at alle barn og unge kan delta på minst én fritidsaktivitet jevnlig.
  • Kom inn i samfunnet
    Alle skal få muligheten til å ta del i et inkluderende fellesskap. Det skal skapes møteplasser mellom innvandrere og etnisk norske og også møteplasser mellom ulike generasjoner. Eksempler på dette kan være leksehjelp og besteforeldretreff.

Kirkens Bymisjon

Kirkens Bymisjon er en gammel og etablert organisasjon fra 1855. Den gang da det var stor sosial nød blant arbeidsfolk. - Kirkens Bymisjon startet med kirkens diakonale engasjement. De hadde mange frivillige som så til de som hadde minst, og det ble etterhvert mange suppekjøkken. Kirkens Bymisjon er ingen livssynsorganisasjon når det kommer til å hjelpe, forteller Birthe Øverby. I dag finner vi Kirkens Bymisjon i 40 byer og tettsteder.

100 bøssebærere i Trysil

- Tradisjonelt har vi bra med bøssebærere ute i grendene, men her i Innbygda trenger vi 40 bøssebærere - så meld deg allerede i dag! oppfordrer Ellen Jægersborg og Ester Borg Rasmussen.

Ute i grendene og i sentrum

- Alle som har lyst, skal selvsagt få være bøssebærer. Hvis du er under 18 år, så går du i følge med en voksen. I Innbygda er dette en totimers jobb fra kl. 16 med oppmøte på servicetorget. I grendene styrer grendekontaktene oppmøtetidspunkt, sier Ellen.

- Det er en kjempeide hvis et lag eller en forening ønsker å gå. Dette skaper en god fellesskapsfølelse, sier Ester.

Vil du være bøssebærer?

Bøssebærere de to siste årene, som vi har mobilnummer på, vil bli kontaktet. Hvis du ikke hører noe, så ikke nøl med å kontakte oss. Du kan kontakte frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen på tlf. 47 47 29 18 eller førstesekretær Ellen Kristine Jægersborg på tlf. 62 45 77 00. Du kan også sende mail, se kontaktinformasjon til høyre her.

Ringeaksjon til næringslivet

- Tirsdag 16. oktober kl. 13-15 blir det ringeaksjon til vårt lokale næringsliv - nå skal vi løfte i lag. Ringeaksjon ble for første gang arrangert i fjor, og det ga fine resultater. Vi hadde riktig mange hyggelige samtaler, og alle ga noe. Og vi samlet inn rundt 88 000 kroner, i år er målet 100 000 kroner. Vi håper derfor at mange slutter opp om vår aksjon også i år, sier ordfører Erik Sletten.

Ringeaksjonen blir på Sønsthagen, og ordføreren håper å få samlet minst 10 personer til å ringe. Hvis du vil være med på ringedugnaden, kan du ringe til ordføreren på tlf. 901 67 135.

Vafler i kirken

- Vi er inspirert av Sjømannskirken og inviterer til vaffelsalg i Trysil kirke mandag 8. til fredag 12. oktober kl. 13-16. Inntektene går selvsagt til inntekt for TV-aksjonen.

Støtt årets TV-aksjon og bidra til å skape et varmere Norge!

Sist oppdatert: 22.10.2018 00:53:06