Tømmestasjonen for bobiler er ute av drift

Skilt for tømmestasjon nesten helt dekket av svart plast

Vi jobber med å utbedre feilen slik at tømmestasjonen for bobiler kan åpnes
igjen.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

På grunn av en teknisk feil er tømmestasjonen for bobiler ved Statoil-stasjonen i Trysil for tida ute av drift. Vi jobber med å utbedre feilen.

Teknisk sjef Hans Martin Aas orienterer:
- Problemet er at et sikringsskap i bakken er ødelagt. Vi har kontaktet elektriker for å få det skiftet ut. Han mener at vi samtidig bør foreta service på hele anlegget. Slike servicer har Statoil ordnet med, så de undersøker hvem som har gjort hva før.

Kommunalt ansvar

Ifølge forurensningsloven er det kommunene som skal sørge for nødvendige anlegg for tømming av avløpsvann fra bobiler, fritidsbåter med videre. Men kommunene vurderer selv om det er nødvendig med tømmestasjoner, ifølge Statens forurensningstilsyn.

På Statoil

- Vi har hatt tømmestasjon i flere år. Statoil har velvillig stilt areal til disposisjon og hatt tilsynet med den. Men når den ikke fungerer som den skal, er det kommunens ansvar å ordne opp, sier Aas.
Han vet ikke når tømmestasjonen vil være reparert.

På lenken til høyre ser du hvor det fins tømmestasjoner i Hedmark ifølge tømmestasjon.no.

Sist oppdatert: 25.07.2015 00:52:44