Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

Støtt opp om serveringsbransjen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 20.11.2020 15:25:00
Ordfører og varaordfører på kafe

​Det er trygt å gå ut og spise i små grupper i Trysil, sier ordfører Erik Sletten og varaordfører Stine Akre og oppfordrer tryslingene til å slutte opp om serveringsbransjen i ei vanskelig tid også for dem.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Ordfører Erik Sletten og varaordfører Stine Akre oppfordrer tryslingene til å gå ut og spise litt oftere.

​- Serveringsstedene i Trysil er trygge møteplasser. Serveringsbransjen er en av de bransjene som har det svært vanskelig under koronapandemien. Det er viktig å ha tillit til at så lenge stedene er åpne, er det trygt å treffes der i små hyggelige lag, sier ordfører Erik Sletten.

Slå ring

- Serveringsstedene i Trysil er arbeidsplassen til flere titalls tryslinger året rundt, og flere hundre i løpet av en vintersesong. Det er viktig at vi er med og bidrar til at de skal klare seg. Vi oppfordrer til å slå ring om lokale arbeidsplasser og en bransje som har det tøft, sier varaordfører Stine Akre.

Bifaller

Kommuneoverlege Hanna Rydløv har ingen motforestillinger mot oppfordringen fra den politiske ledelsen i Trysil.

- Serveringsstedene i Trysil har lagt ned en stor innsats for å møte smittevernkravene om avstand, åpningstid, bordservering og hygienetiltak, sier hun og legger til:

- Smittetrykket i Trysil gjør at folk trygt kan gå ut og spise. Men alle må passe på å ha begrenset antall nærkontakter per uke. Alle virksomheter må dessuten tenke kontinuitetsplanlegging så ikke hele arbeidsplassen er på felles julebord. En bør dele seg opp i flere små selskap.

Spise ute

Folk kan altså fortsatt gå på kafe eller spise middag ute bare de passer på å holde avstand og ha sosial omgang med bare få personer.

- Spisestedene er trygge møteplasser dersom alle i tillegg til å følge stedenes opplegg sjøl oppfører seg i tråd med smittevernreglene som gjelder oss alle. I forhold til smitteutbrudd ser det faktisk ut til at det er tryggere å spise sammen ute enn å invitere folk hjem. Tallene viser at mye smitte skjer på samlinger i private hjem og mellom familiemedlemmer. Det er ikke påvist mye smitte etter små selskap på restaurant, sier Hanna.

Flere kontroller

Trysil kommune har gjennom sommeren og høsten vært på mange kontroller på spisestedene. Resultatene har vært oppløftende. Serveringsstedene i Trysil har tatt smittehensynet på største alvor og tilpasset driften sin til alle påleggene som har kommet fra regjeringen og Folkehelseinstituttet. De avvikene som er avdekket, har vært av bagatellmessig art. Alle er rettet opp i. Nå skal kommunen i tillegg på planlagte og forhåndsvarslete smittekontroller slik at serveringsstedene kan få enda mer veiledning hvis de føler de trenger det.

 

Sist oppdatert: 20.11.2020 15:33:09