Smittesituasjonen i Trysil kommune

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 07.08.2020 10:30:00
Ole Lohmann

Kommuneoverlege i Åmot Ole Lohmann fungerer som kommuneoverlege i Trysil i Hanna Rydløvs ferie.

Her er kommuneoverlegens status for koronasituasjonen i Trysil ved utgangen av uke 32.

I Trysil har vi nå tatt 798 tester. Vi tester alle med luftveissymptomer, også turister, så langt vi har kapasitet. Vi minner om at selv om du tester negativt, så skal du være hjemme til du er symptomfri.

Helsepersonell

Nye nasjonale reiseråd for helsepersonell innebærer at alle som har reist utenfor Norges grenser, nå må teste seg og ha negativt prøvesvar før de kan ha pasientnært arbeid.

Besøk på sykehjemmet

Alle som ønsker å besøke beboere på Trysil sykehjem og som har vært utenfor Norge de siste 10 dagene, må teste seg og ha negativt prøvesvar før de kan komme på besøk på sykehjemmet.

Grensegjengere

Dagpendlere/ukependlere i andre bransjer enn helse anbefales testing hver 14. dag uansett om de kommer fra rød eller grønn region i Sverige.

Flere enn FHIs mål

- Vi tester et antall som tilsvarer 2 % av Trysils befolkning per uke. Det er over målet som Folkehelseinstituttet har satt for kommunene, forteller Ole Lohmann, Åmots kommuneoverlege som fungerer som kommuneoverlege i Trysil mens Hanna Rydløv har ferie.

I denne fasen av pandemien bør kommunenes mål være å teste 1,5 % av befolkningstallet sitt, har assisterende helsedirektør Espen Nakstad uttalt.

Antall positive

​Vi har ikke avdekket nye smittetilfeller de siste sju ukene. Fra mars til nå har totalt 15 testet positivt på covid-19 i Trysil. Alle er friskmeldte.

Vurdert smittestatus

Det rapporteres om nye smittede i Norge hver dag.

- Risikoen for større smitteutbrudd vurderes som lav, men i lyset av økt reising og mobilitet i samfunnet finnes det en moderat risiko for lokale utbrudd. Det er fremdeles svært viktig at vi alle fortsetter å følge smittevernreglene. Ta tidlig kontakt ved symptomer slik at nødvendig smittesporing kan komme i gang så raskt som mulig, sier Ole.

Smittevernets grunnprinsipper

• hold avstand, unngå store folkemengder - også på butikken, tenk deg godt om
  • bli hjemme hvis du er syk og bestill tid for test
  • vask hendene ofte og grundig

Vi har mange gjester i Trysil fortsatt, og vi må alle hjelpe hverandre å huske smittevernet.

Private selskap

Private sammenkomster kan gjennomføres i grupper på maksimalt 20 personer. Det forutsettes at alle holder minst en meters avstand. Har du gjester hjemme hos deg, må du ha god oversikt over hvem som er på besøk.

Avtal tid for testing

Det er veldig viktig at alle som får symptomer, raskt bestiller tid for testing på legesenteret. Ring 116 117 og book tid på forhånd.

Sist oppdatert: 07.08.2020 10:51:33