Regninger kan ikke lenger betales på servicetorget

Kasseapparat med tom pengeskuffe

​Kassefunksjonen på servicetorget i rådhuset avvikles 1. november 2013.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Fra 1. november 2013 er det ikke lenger mulig å betale kommunale regninger på servicetorget i rådhuset. Men billetter får man fortsatt kjøpt mot kontant betaling.

En del tryslinger og hyttefolk har benyttet muligheten til å betale sine kommunale regninger kontant og gebyrfritt på servicetorget. Men nå går ikke det lenger an. De som skal betale for barnehage- eller SFO-plass, vann og avløp, eiendomsskatt, andre skatter og avgifter, skjenkebevillinger, kunnskapsprøver eller andre regninger fra kommunen, må nå ordne dette via bank.

Autogiro

Økonomisjef David Sande oppfordrer flest mulig å opprette autogiro i banken for betaling av kommunale regninger.
- Med avtalegiro trekkes beløpet automatisk fra kundens bankkonto på forfallsdato. Kontakt oss hvis du trenger hjelp til dette, sier han.

Kunnskapsprøver

For å få avlagt kunnskapsprøve etter alkoholloven og etableringsprøve etter serveringsloven må gebyret være innbetalt på forhånd. Nå vil de som skal avlegge prøvene, enten få tilsendt faktura eller få beskjed om å sette inn korrekt beløp på kommunens bankkonto 6167.05.01328. Man må vise fram kvittering for betalt avgift før man får avlegge prøven.

Budsjettvedtak

​At tilbudet om å få betale regninger gebyrfritt og kontant på rådhuset nå avvikles, er en følge av kommunestyrets budsjettvedtak for 2013. Da kuttet de 0,4 årsverk i bemanninga på servicetorget. Det lot seg gjennomføre ved å redusere i åpningstida og fjerne arbeidsoppgaver som kassefunksjonen, het det i saksutredninga. Åpningstidene ble redusert allerede fra nyttår i år. Andre oppgaver i kassa, for eksempel utbetalinger på vegne av sosialtjenesten, ble avviklet tidligere i år.

Sist oppdatert: 03.03.2015 11:27:20