Haraldseid fikk se skogriket sitt fra lufta

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 23.06.2017 09:26:11
Ivar Haraldseid ved flyet på Ljørdalen flyplass

​Tusen takk for en kjempefin presang! hilser Ivar Haraldseid etter flyturen over Trysil med pilot Per Gunnar Stensvaag. Det er 30 år siden sist den tidligere skogsjefen fløy over Trysilskogen Den gang var Per Bækken pilot.

Foto: Per Gunnar Stensvaag

​Avtroppet skogsjef Ivar Haraldseid storkoste seg da Per Gunnar Stensvaag lot ham få se hele Trysilskogen fra lufta.

Flyturen tok halvannen time og inneholdt to landinger - en på flyplassen i Ljørdalen og en på Ulvsjøen.

To på 30 år

- Det var en kjempefin tur! Det var den andre flyturen min over Trysil kommune noensinne. Den første var med Per Bækken for 30 år siden. Nå som den gang fikk jeg styre flyet litt sjøl - kjempeartig! stråler Haraldseid som siden Even Ifarness overtok som skogsjef 1. juni, har gitt seg sjøl tittelen visergutt. Den har han ut juni. Så blir han pensjonist.

Avskjedsgave

Det var pilot og Sp-representant Per Gunnar Stensvaag som hadde ideen til flyturen. Hadde ikke det vært en passende avskjedsgave til en avholdt skogsjef gjennom 23 år? Jo, syntes ordføreren og lurte på om visergutten hadde lyst. Det hadde han, så lyst at han skyndte seg å ringe piloten for å avtale tid. To dager senere tok de to av fra Sæteråsen.

Ljørdalen flyplass

Fra Flermoen fløy de tett på riksgrensa og fulgte den og kanalen til Støa før turen fortsatte over Ljørdalen der de landet på den gamle flyplassen som Stensvaag sier at Statskogs Tor Sandbu fikk bygd for 50-60 år siden, til Statskogs overraskelse visst.

Landingsavgift

- Nå går det fint an å lande der igjen etter at vi har ryddet stripa. Blant annet jeg har skaffet meg mye ved der. På skiltet der står det at landingsavgifta er 10 kroner. I tillegg kommer 5 kroner per passasjer. Kanskje kommunen kan sponse det utlegget? spør Stensvaag. Ordfører Erik Sletten trenger verken lang betenkningstid eller tidkrevende saksbehandling: - Den utgifta tar jeg, sier han.

Rovdyrgjerdet

Fra Skåret gikk turen over til Drevdalen og Flendalen der de speidet etter ulv innenfor rovdyrgjerdet.

- Heldigvis så vi bare sauer, sier piloten.

Strandvoldbrua

- Strandvoldbrua og arbeidene der som så vidt har kommet i gang, måtte vi selvsagt inspisere. Og nå kommer jeg på at jeg glemte å selge lodd til passasjeren da vi passerte der, ler Stensvaag, som er en av ildsjelene som jobber for å bygd opp igjen Strandvoldbrua over Trysilelva nord for sentrum.

Vannlanding

Turen gikk videre over Fageråsen og Lågfjellet og til Ulvsjøen der de landet på vannet. Til slutt tok passasjeren spakene og sirklet over golfbanen der han har planer om å tilbringe mer tid når han blir pensjonist enn han har hatt tid til fram til nå.

Ivar%20Haraldseid%20på%20flyplassen%20i%20Ljørdalen%20foto%20Per%20Gunnar%20Stensvaag

På Ljørdalen flyplass er landingsavgifta 10 kroner og passasjeravgifta 5 kroner.
Den utgifta lover ordføreren å finne dekning for på sitt budsjett.
Foto: Per Gunnar Stensvaag

Sist oppdatert: 23.06.2017 10:45:26