Glimt fra Skjæraasendagene 2019

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 07.10.2019 09:40:00
Erik Lukashaugen og Arbeidslaget i Åsvang

​Erik Lukashaugen og Arbeidslaget spilte i Åsvang i Landsjøåsen 2. oktober. Lukashaugens melodier til Hans Børli-dikt er en fryd for øret, synes kommunalsjef Roar Vingelsgaard.

Foto: Roar Vingelsgaard, Trysil kommune

​- Veldig fine! Slik oppsummerer kultursjef Anne N. Sætre Skjæraasendagene 2019. Her får du noen glimt.

​Og under Mer informasjon finner du omtale av andre arrangementer under Skjæraasendagene som vi har publisert tidligere.

Musikalsk opplevelse

En veldig behagelig og vakker konsert med eufonium og vibrafon, melder kultursjef Anne N. Sætre etter at musikerne Bente Illevold og Anders Kregnes Hansen spilte Tona fra Hedmark på biblioteket 29. september.

- De er virkelig dyktige musikere på sine instrumenter og hadde godt samspill. I Morensalen fungerte det veldig bra, og de tjuetalls publikummere som møtte opp, hadde en veldig fin musikalsk opplevelse denne søndags ettermiddagen. Programmet var satt sammen av musikk og dikt fra Hedmark. Mellom musikkinnlagene leste Bente Illevold fra Hedmarksforfattere. Tona fra Hedmark bø på kjente viser av både Prøysen og Skjæraasen, samt mer moderne komposisjoner av blant andre S. Nordhagen og Bjarne Volle. At konserten ble en del av åpningen av vandreutstillingen til Terje Abusdal Slash and Burn, passet veldig bra tematisk, siden utstillingen viser foto og neverarbeider fra skogfinnekulturen, skriver Anne.

Lesegleder

Tirsdag 1. oktober var det Lesegleder på biblioteket.

- Det var et meget lydhørt publikum, og vi fikk formidlet nye bøker på en veldig fin måte. Linn T. Sunne (barnebokforfatter, politiker og ansatt på fylkesbiblioteket) og Siri Lindstad (journalist og ansatt på Gjøvik bibliotek) satte bøkene i en sammenheng, ga noen smakebiter og fikk oss interessert i å lese mer, skriver biblioteksjef Tone Odden.

Det er fylkesbibliotekene i Hedmark og Oppland som arrangerer Lesegleder med støtte fra Nasjonalbiblioteket i anledning bokåret 2019.

Fryd for øret

Skjæraasendagene 2019 har et variert og omfattende program. Onsdag kveld 2. oktober fikk vi en flott konsertopplevelse i Åsvang, melder kommunalsjef for oppvekst og kultur Roar Vingelsgaard:

- Erik Lukashaugen og bandet Arbeidslaget presenterte et bredt materiale i to avdelinger. Første avdeling var viet Hans Børli, og Lukashaugen har laget sanger av Børlis dikt som er en fryd for øret. Andre avdeling var variert med sanger av ulike opphavsmenn. Vi fikk også høre Erik Lukashaugens med nye sanger Hugget i stein og Skogblues. Arbeidslaget bidro til at konserten ble en musikalsk fest. Ikke minst imponerte Trysils egen Tarjei Nysted stort på ulike strengeinstrumenter. Vertskapet Landsjøåsen Vel laget en flott ramme rundt denne Skjæraasenkvelden.

Barn + eldre = gøy

Torsdag 3. oktober hadde Geirr Lystrup to konserter på sykehjemmet, først med hjelp av unger fra Nysted barnehage, så med unger fra Østmojordet barnehage. Barn + eldre = gøy het konsertene.

- Dette ble svært så trivelige konsertstunder. Geirr og unga sang om alt fra apekatter til Mauritz Maur for beboerne på sykehjemmet. Bente kvile Buflod stakk også innom og stemte i med fela si på sangen Bessfar og je, forteller Beathe H. Sande på kulturavdelingen:

Lystrup-konsert

Store og små koste seg med den timeslange familiekonserten med Geirr Lystrup på biblioteket torsdag 3. oktober, melder biblioteksjef Tone Odden:

- Vi fikk være med å synge på refreng, og noen av de mest kjente barnesangene sang vi med på alle sammen. Geirr Lystrup har et bredt repertoar og bød på seg selv mellom sangene. Nå vet vi for eksempel at han starter dagen med et bad i Mjøsa, uansett temperatur i vannet. Tekstene hans spenner fra nokså alvorlig til riktig så morsomt, og det var noe å kjenne seg igjen i og ta med seg for alle aldersgrupper som var til stede. Yngste publikummer gikk i barnehagen, og de eldste var nok 70 år eldre. En trivelig kveld i Morensalen!

Skjæraasenmesse

Skjæraasendagene ble avsluttet i Nordre Trysil kirke søndag 6. oktober.

- Veronika Jonsson var prest. Else Myhr og Maja Øvergård spilte fele. Kjetil Nordhagen leste dikt. Det var en veldig hyggelig stund med Skjæraasen-tekster i Nordre Trysil kirke. Alt i alt en verdig avrunding av noen veldig fine, oppsummerer kultursjef Anne N. Sætre.

Bildeglimt fra Skjæraasendagene 2019

Sist oppdatert: 07.10.2019 09:52:31