Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

Vil ha med unge til Georgia, Armenia, Trysil og Femund

Av: Grete Myrvold Rydje | Emneord (los) Forsiden
Noen av deltakerne på Shokkin Group i Trysil

​Shokkin Group Norge har hatt samling i Trysil før. I august kommer de tilbake. De søker etter deltakere både på det treffet, og på treff i Georgia og Armenia senere på høsten.

Foto: Shokkin Group Norge

​Nå har vi i Shokkin Group Norge igjen mange spennende, internasjonale prosjekter for unge og ungdom, melder entusiastiske Marit Moberg.

​Hun skriver:

Det er opptil flere prosjekter som er åpne primært for unge mellom 18-26 år (men dette er fleksibelt,) som er interesserte i å møte andre unge fra andre kulturer, lære mer om temaet for hvert enkelt prosjekt og få muligheten til å være med Shokkin Group Norge videre både på internasjonale prosjekter og lokale aktiviteter.

Opplev verden

Prosjektene er en helt unik mulighet til å oppleve verden, møte nye mennesker og ikke minst lære mer om temaer som aktivisme, graffiti, utvikling av distriktene og miljø og klima. Vi har prosjekter både i Armenia og Georgia og i Trysil og i Femund.

Mest gratis 

Det eneste som kreves for at man skal kunne delta er at man har lyst til å være med, møte andre og lære i tillegg til at man må være medlem i Shokkin Group Norge. Det koster 100 kroner i året. De fleste prosjekter er gratis fordi de blir gjennomført med midler fra Erasmus+ og Aktiv Ungdom. Andre har en liten egenandel.

Påmelding

Vi håper også at de som er med på prosjekter har lyst til å være med oss videre i Shokkin Group Norge, men dette er ikke et krav. For å melde seg på prosjektene kan man bruke søknadsskjemaer på hjemmesiden vår, eller maile Marit Moberg, eller ta kontakt på Facebook

Her er litt info om noen av prosjektene:

Get out!

Get out! samler 31 unge fra Spania, Estland, Danmark, Romania og Norge i alderen 18-30 år i Trysil og Femund, 5.-13. august . I den norske gruppen har vi plass til sju deltagere, og det er fortsatt ledige plasser. Denne gruppeutvekslingen handler om naturen, bærekraft og om å ta ansvar med naturen som hjelpemiddel. Vi skal jobbe med å øke forståelsen av hvordan vår livsstil påvirker naturen og miljøet. Det gjør vi ved praktisk erfaring med å være i naturen og dele erfaringer, ideer og løsninger med hverandre.

Livsstil

En viktig del av utvekslingen er å finne gode løsninger på hva en bæredyktig livsstil kan være, og hvordan vi kan endre vår egen livsstil i en retning som er mer bærekraftig. Store deler av prosjektet foregår utendørs noe som legger en perfekt ramme for temaet vi jobber med. Vi skal bo i telt, lage mat og være i naturen sammen. I tillegg blir det sosiale kvelder og spaserturer - en kjempefin mulighet til å få nye venner, både fra Norge og rundt om i Europa!

Act Lat

Act Lat - Creative Activist Laboratory samler 30 unge fra fem forskjellige land: Armenia, Georgia, Finland, Polen og Norge. Prosjektet består av tre treff, i tre forskjellige land, med tre forskjellige temaer:
Del 1: Fotografi og video, Armenia, 23.-30. september 2017
Del 2: Graffiti og street art, Georgia, november 2017
Del 3: Podkast og muntlig historiefortelling, Norge, januar/februar 2018

Ett eller alle

Ingen må være med på alle delene, men man har første prioritet som deltaker på det neste. Hovedtemaet for prosjektet er menneskerettigheter, aktivt medborgerskap og deltagelse i samfunnet gjennom forskjellige kreative kunstformer.

Kunstformer

Hver gruppeutveksling vil være et kreativt aktivistlaboratorium, hvor vi skal eksperimentere med, og utforske, forskjellige kreative metoder å være aktivister på. Da får du muligheten til å både lære bort, lære av andre og teste ut i praksis de forskjellige kunstformene. Vi skal også møte profesjonelle kunstnere og besøke steder der aktivistene arbeider og selv være kreative og finne spennende måter å komme ut med våre budskap på.

Mer info hos Shokkin Group Norge
 

Sist oppdatert: 31.01.2018 00:55:10