Søknadsfrist for frivilligmidler

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 14.10.2019 08:36:57
Ester Borg Rasmussen

​Lag og foreninger kan søke om tilskudd fra frivilligmidlene våre, sier frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen.

Foto: Ramona Nordnes

​Lag og foreninger kan søke om tilskudd til tiltak som fremmer psykisk eller fysisk helse.

​Trysil kommunestyre har satt av 150 000 kroner i frivilligmidler i 2019. Halvparten kan lag og foreninger som inngår et samarbeid med kommunen om konkrete tiltak, søke på.

Eksempler

Type aktiviteter lag og foreninger kan søke om tilskudd til, er for eksempel aktiviteter og sosialt samvær for ulike grupper, besøkstjeneste, tiltak for eldre menn eller tiltak som dekker andre behov i nærmiljøet. Frivilligmidler kan ikke brukes til investeringer eller drift av eksisterende virksomhet.

Søknad

- Søknadsfristen var 15. november. Søknaden må inneholde en kort beskrivelse av tiltaket samt budsjett. Vi stiller ingen krav om egenfinansiering. Flere lag og foreninger kan gå sammen om tiltak. De må gjennomføres i 2020, sier frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen.

​Frivilligråd

Trysil frivilligråd innstiller søkere i sitt møte 28. november. Den endelige beslutningen om hvem som får hvor mye til hva, er det frivilligkoordinator og kommunalsjef for helse, omsorg og sosial som tar.

Resten

Resten av frivilligfondskronene skal benyttes til:

• opplæring av lag og foreninger (10 000 kroner. Frivilligkoordinator vurderer alternativer.)
  • tiltak som kommunen etterspør (65 000 kroner. Administrasjonen er i prosess med tanke på bruken.)

Sist oppdatert: 21.11.2019 09:44:57