15.2.2021: Søknadsfrist for barnehageplass

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 12.01.2021 10:25:00
Plastikkleker i sandkasse

​Trysil tar imot søknader om barnehageplass hele året, men de som vil benytte seg av den lovfestede retten til barnehageplass og begynne før 1. desember, må søke innen 15. februar.

De som vil ha plass i barnehager i Trysil i hovedopptaket og starte før 1. desember, må søke før 15. februar.

For de som ikke vil ha plass før etter 1. desember, er fristen 1. september. Husk at alle barn som går i barnehage i Trysil, men som ikke er bosatt her ifølge Folkeregisteret, må søke på nytt for hvert barnehageår.

Hovedopptaket

Merk at alle som vil benytte seg av lovfestet rett til barnehageplass, må søke innen 15. februar. Den retten gjelder barn som er bosatt i Trysil kommune, som vil begynne i barnehagen i perioden 1. august-30. november 2021, og som fyller minst ett år i den perioden. Søknadsfristen gjelder også de som ønsker å endre plassen de har i dag (bytte eller endre dager eller overføring til annen barnehage).

For øvrig tar vi imot søknader hele året og innvilger disse hvis vi har ledige plasser. Derfor ligger også informasjon om barnehagene i 2020/2021 under Mer informasjon.

Kommunalt tilbud

Trysil kommune driver følgende barnehager:

• Nysted barnehage i sentrum
  • Østmojordet barnehage i sentrum
  • Jordet barnehage
  • Nybergsund barnehage
  • Vestre Trysil oppvekstsenter i Søre Osen
  • Østby barnehage

Privat tilbud

Fra høsten vil det være fire private barnehager i Trysil:

• Muggoppen barnehage i Jordet
  • Trysil menighetsbarnehage i sentrum
  • Læringsverkstedet barnehage i sentrum
  • Trysil Friluftsbarnehage i Plassen i Søre Trysil

Åpningstider

I de kommunale barnehagene er åpningstida kl. 7-16.45 mandag-fredag (noen unntak kan forekomme). Barnehagene er stengt tre uker i juli, samt i romjula og påskeuka.

Muggoppen barnehage i Jordet er åpen kl. 7.15-16.45 mandag-fredag og er stengt de tre siste ukene i juli, samt i romjula og påskeuka.

Trysil menighetsbarnehage er åpen kl. 7.15-16.30 mandag-fredag og er stengt de to midterste ukene i juli, i jula fra og med julaften og i påskeuka.

Læringsverkstedet barnehage er åpen kl. 7-17 mandag-fredag og er stengt to uker i juli. Med minimum fem barn til stede, har de åpent resten av juli samt i romjula og påskeuka.

Trysil Friluftsbarnehage er åpen kl. 7.30-16.45 mandag-fredag. Kjernetida for friluftsbarnehagens uteområde er vanligvis kl. 9-15. Barnehagen er helårsåpen.

Alle barnehagene tilbyr 3-, 4- og 5-dagers plass.

Søskenmoderasjon

Vi gir søskenmoderasjon når en familie har mer enn ett barn i privat og/eller kommunal barnehage og/eller SFO - se egen artikkel under Mer informasjon.

Lav inntekt?

Husholdninger med lav inntekt kan søke kommunen om redusert foreldrebetaling og gratis kjernetid for 2-, 3-, 4- og 5-åringer - se egen artikkel under Mer informasjon.

Søknad

Vi har felles opptak og felles søknadsskjema for kommunale og private barnehager. Bruk vårt elektroniske søknadsskjema under Mer informasjon. Merk at noen opplever problemer når de åpner det i Internet Explorer. Vi anbefaler Google Chrome. De som ikke har norsk fødselsnummer (og bare de), bruker papirskjemaet.

Sist oppdatert: 12.01.2021 12:40:39