Rosekolla - en musikkvandring i folkemusikken

En lur og en lys krakk står oppå en stor grå stein som har litt mose på seg

​Spellstenen på Tolga.

Foto: Erik Storbekken

​Vi minner om Rosekolla - en stemningsfull og humørfylt konsert i Moren-salen tirsdag 10. mars kl 19.30.

Det er Eli Storbekken, Irene Tillung og Britt Pernille Frøholm som gjester Trysil med konserten Rosekolla - Fortidas stemmer møter nåtid. Konserten byr på folkemusikk fra seterlivet med blir lokk, laling og viser med fortellinger, og opptak av kvinner og menn fra tidligere tider i Hedmark og Oppland.

Musikerne

Det er musikerne Eli Storbekken på sang og seljefløyte, Irene Tillung på trekkspill og Britt Pernille Frøholm på fele/hardingfele som tar med publikum på en musikkvandring med viser og melodier fra seterlivet fram til dagens folkemusikkuttrykk i ett friskt og humørfylt arrangement. Her blir det vokal folkemusikk med tilknytning til seterlivet, og kanskje blir det både lokk, laling, kringelhauk, hulling, regler og gjeterviser.

Folkelarmpris 2014

Rosekolla fikk Folkelarmpris i 2014 for beste dokumentasjon. Norsk folkemusikksamling har gitt ut CD med hele 57 feltopptak med vokal folkemusikk fra seterlivet. Sangene har vært brukt som redskap i folks daglige liv og virke og som hjelpemiddel for å kommunisere med buskap og mennesker.

Billettene

Det blir billettsalg i døra til Moren-salen på Trysil folkebibliotek før konserten. Billettene koster 50 kroner for barn under 16 år, 150 kroner for voksne og 100 kroner for honnør/student. Kontant betaling.

Rosekolla på sykehjemmet

Tidligere på dagen holdes konserten Rosekolla på arbeidsstua på Trysil sykehjem. Denne konserten er gratis og åpen for alle på sykehjemmet, og for de som bor i omsorgsbolig eller trygdebolig.

Til høyre finner du mer informasjon om musikerne og konserten. Arrangør er kulturavdelingen i Trysil kommune.

Velkommen!

Sist oppdatert: 20.03.2015 10:54:04