Renholderne kler seg for TV-aksjonen

To blide kvinner i lilla t-skjorter med moppeskaft i hendene og renholdsstativ ved siden av

​Frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen og fagleder Oddrun Frøhaug
skaper smittende blest om TV-aksjonen 2014.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Fram til 19. oktober går alle renholdere i Trysil kommune med lilla t-skjorter for å skape blest om årets TV-aksjon Vann forandrer alt.

- Renholderne våre er innom flere steder i løpet av arbeidsdagen, så t-skjortene og budskapet vil bli sett av mange. Jeg er glad for at de sa ja til å bli med på dette stuntet, sier frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen som koordinerer TV-aksjonen i Trysil.

Vann forandrer alt

- Inntektene fra årets TV-aksjon går til Kirkens Nødhjelp og deres arbeid med å skaffe mennesker i fattige land varig tilgang på rent vann. Målet er å gi en million mennesker i Sudan, Sør-Sudan, Etiopia, Somalia, Tanzania, Pakistan, Afghanistan og Haiti rent vann resten av livet, sier Borg Rasmussen

Verdig liv

Hun fortsetter:
- Rent drikkevann og vaskevann er svært viktig for liv og helse. Rent vann, tilfredsstillende sanitærforhold og kunnskap om hygiene er helt nødvendig for at enkeltmennesker skal ha et godt og verdig liv, og for å lindre verdens fattigdom.

Sju milliarder på 40 år

Årets TV-aksjon er søndag 19. oktober. TV-aksjonen har 40-års jubileum i år. På disse årene har 100 000 bøssebærere vært i sving årlig. De har samlet inn i alt sju milliarder kroner som har gitt millioner av mennesker livsviktig hjelp.

Aksjonen i Trysil

- I år er det Trysil frivilligsentral og frivilligkoordinatoren som er ansvarlig for aksjonen i Trysil. TV-aksjonen er mulig takket være en formidabel landsomfattende, frivillig innsats. I Trysil stiller mange opp år etter år både i sentrum og grendene. All ære til dem! sier Borg Rasmussen.

Vil du være bøssebærer, eller bidra til TV-aksjonen på annen måte, finner du kontaktinformasjon til Ester Borg Rasmussen til høyre.

Sist oppdatert: 03.03.2015 11:27:23