FHIs karantenekart

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 16.11.2020 10:50:00
FHIs oppdaterte karantenekart

​Oppdatert kart fra og med 14. november. Reisende fra røde og skraverte områder på kartet, får ti døgns innreisekarantene i Norge.

Illustrasjon: Folkehelseinstituttet

Fra 14. november er tre nye regioner i Finland blitt gule.

I tillegg til de finske regionene er det bare Grønland som nå er gult. Fra alle andre steder må du altså i ti døgns karantene når du kommer til Norge.

Kartet kan endres raskt, og Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige.

Karantene

Alle som kommer til Norge fra utlandet, med unntak av gule områder, skal reise rett i karantene og være der de 10 første døgnene de er her.

Reisende fra røde land må fremvise attest på negativ covid-19-test når de kommer til Norge. Svaret kan ikke være eldre enn 72 timer. De som ikke fremviser en slik test, kan bli nektet innreise. Dette kravet gjelder ikke for nordmenn, personer som har bosted i Norge, personer i transitt eller personer som jevnlig ankommer Norge fra Sverige og Finland for å jobbe.

Karantenehotell

Med få unntak skal de som kommer til Norge fra utlandet, bo på karantenehotell i karanteneperioden. Følgende innreisende er unntatt:

• Personer som bosatt i eller som eier bolig, inkludert fritidsbolig, i Norge. De kan være der i karantenetida.
  • Personer som er arbeidsreisende med arbeids- eller oppdragsgiver som sørger for egnet oppholdssted med enerom
  • Asylsøkere og overføringsflyktninger
  • Norske studenter i utlandet, men de må likevel gjennomføre karantenen på ti døgn på et egnet sted, uten nærkontakt med familiemedlemmer og andre som de ikke bor med til vanlig.

Smittevernreglene

Ellers gjelder smittevernreglene som gjelder for oss alle:

• Vask hender ofte og grundig.
  • Host og nys i albuekroken eller i et papirlommetørkle som man så kaster.
  • Hold minst en meters avstand til andre.
  • Bli hjemme hvis du er syk, også ved lette forkjølelsessymptomer.
  • Ha få nærkontakter
  • Ring koronatelefonen 40 40 96 30 og be om å bli koronatestet dersom du får symptomer.

Oppdateres jevnlig

Folkehelseinstituttet oppdaterer oversikten over hvilke land og regioner som tilfredsstiller smittekriteriene hver uke. Mer informasjon finner du på Folkehelseinstituttets nettsider.

Sist oppdatert: 16.11.2020 10:56:44