Meld inn kandidater til regjeringens minnemedalje

Gullfargete minnemynter med teksten Norge takker deg for innsatsen 1939-1945

​Norge takker deg for innsatsen 1939-1945 står det på minnemedaljen.

​Regjeringen har laget en minnemedalje som deles ut til nålevende sivile og militære for innsatsen under andre verdenskrig.

​Trysil kommune ber om at alle som kjenner noen tryslinger som gjorde en særlig innsats i årene 1939-1945, om å melde fra til oss innen 28. mars.

Kriterier

Minnemedaljen kan tildeles norske og utenlandske militære samt handelsflåten og sivile, det vil si personer som gjorde en innsats i motstandsbevegelsen, holdningskampen eller under farefullt og belastende redningsarbeid i forbindelse med ulykker og ødeleggelser som følge av krigshandlinger. Fullstendige kriterier finner du til høyre.

Kandidater

Meld fra om kandidater til postmottak@trysil.kommune.no eller til Trysil kommune, postboks 200, 2421 Trysil innen 28. mars. Oppgi kandidatens navn, adresse, telefonnummer, eventuelt e-postadresse og hva kandidatens innsats besto i.

Fylkesmannen avgjør

Trysil kommune må dokumentere innsatsen og sende sin innstilling til Fylkesmannen i Hedmark som bestemmer hvem som skal få minnemedaljen. Forsvarsministeren ber om at ordføreren overrekker minnemedaljene på frigjørings- og den nasjonale veterandagen 8. mai.

Fortjener anerkjennelse

Det er en utbredt oppfatning at mange av dem som gjorde en viktig innsats under krigen, ikke har fått den oppmerksomheten og anerkjennelsen de fortjener. Det gjelder ikke minst de som bidro på sivil side. Mange typer motstandsarbeid faller utenfor kriteriene for tildeling av eksisterende krigsdekorasjoner, skriver forsvarsministeren om bakgrunnen for minnemedaljen.

Sist oppdatert: 07.04.2015 00:54:26