Regionrådet bistår med energisparing i Ukraina

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 22.01.2018 14:20:00
Elin Grete Budal

​Elin Grete Budal fra regionrådet og Stor-Elvdal kommune skal hjelpe kommuner i Ukraina med å spare energi.

​Regionrådet for Sør-Østerdal bistår kommuner i Ukraina med energisparing gjennom en to-ukers kompetanse- og informasjonsaksjon.

​I samarbeid med polske og ukrainske partnere skal KS (Kommunenes sentralforbund) nå bidra til en kompetanse- og informasjonsaksjon for kommuner i Ukraina, og som fagekspert med praktisk erfaring har KS engasjert Elin Grete Budal fra regionrådet.

Energisparetiltak og Budal

Kommunene i Sør-Østerdal er, og har vært, meget aktive med energisparetiltak i egne bygg. Sentralt i dette arbeidet står Elin Grete Budal som er koordinator for en rekke tiltak i alle seks kommunene. I tillegg har hun nylig levert en masteroppgave om bruk av EPC (energisparekontrakter) i offentlige formålsbygg.

- Vi valgte Sør-Østerdal og Elin Grete Budal, fordi vi her finner vi kombinasjonen av topp faglig kunnskap om EPC, praktisk erfaring, og internasjonal interesse, sier Christian Larsen fra avdeling for Internasjonale prosjekter i KS.

EPC

- Vi håper at EPC kan være en modell for finansiering også i Ukraina og andre tidligere østeuropeiske land. Kunnskapen og erfaringen fra Sør-Østerdal er vel anerkjent i KS og er ytterligere dokumentert i Budals masteroppgave, sier Larsen.

Beæret

- Sør-Østerdal er stolt og beæret over at vi har fått en slik oppgave. Det er viktig for oss at andre verdsetter den kompetansen vi har bygget opp og vet å dra nytte av den, sier regionrådgiver i Sør-Østerdal Terje Røe.

Februar 2018

Kompetanse- og informasjonsaksjonen går av stabelen i februar 2018 og vil omfatte aktiviteter i fem ukrainske byer. Finansieringen kommer fra EØS-midler som Polen har fått.

Les mer til høyre.

Sist oppdatert: 22.01.2018 14:21:56