Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

1. desember er røykvarslerens dag

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 01.12.2017 12:13:53
Røykvarsler

​1. desember er røykvarslerens dag – og en fin påminnelse om å teste røykvarsleren hjemme og bytte batteri.

Fra år 2000 og fram til i dag har 1 004 personer omkommet i brann i Norge, og desember er verst. Benytt Røykvarslerdagen 1. desember til å bytte batteri og teste røykvarslerne dine, oppfordrer brannvernforeningen.

Ekstra risiko i julen

- Levende lys, peiskos, bruk av komfyren og mer bruk av elektrisk utstyr utgjør en ekstra risiko i julen, særlig i kombinasjon med inntak av alkohol. Gjør det derfor til en huskeregel å bytte batteri 1. desember, som er Røykvarslerdagen, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige på brannevernforeningens hjemmeside.

Sørg for at varslerne høres

Videre skriver de:

Alle boliger skal ha røykvarslere eller brannalarmanlegg, og du må ha minst én varsler i hver etasje. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom, også når døren mellom rommene er lukket.

- Halvparten av alle dødsbranner skjer i boliger som ikke har fungerende røykvarslere. Når en brann oppstår har du kun få minutter på deg til å komme deg ut av huset, så vær sikker på at du kan høre røykvarsleren i hele huset, sier direktør Cecilie Daae i DSB.

Du kan lese hele artikkelen her.​

Sist oppdatert: 01.12.2017 12:21:53