Erstatning for skader på dyrka mark

Grønt jorde som er delvis oversvømt

​Delvis oversvømt jordbruksareal i Trysil.

Foto: Marianne Olsen, Trysil kommune

​Rundt 1 000 - 1 100 dekar jordbruksareal regnes som berørt av flommen i Trysil. Norges Bondelag har en rekke råd til bønder og grunneiere som har fått skader på dyrket mark eller private veger.

​Norges Bondelag gir konkrete råd til de som er berørt av flomskader på jordbruksarealer. Håpet er at rådene kan medvirke til at skadebehandlingen blir mest mulig effektiv og riktig. Ta kontakt med landbruksavdelingen så raskt som mulig dersom det kan se ut som det blir svikt i egen avling.

Kontakt lensmann

Ta kontakt med lensmann før reparasjon av skader starter. Det er viktig at skaden(e) blir godt dokumentert for å få et så korrekt grunnlag for takst som mulig.

Flomskader

Ved naturskadehendelser kan det søkes Statens naturskadefond om erstatning. Skaden kan erstattes med 85 % av beregningsgrunnlaget. Skader på dyrka mark og private veger har en egenandel på kr 10 000.

Klikk deg inn på informasjonen fra Norges Bondelag til høyre. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med landbruksavdelingen i Trysil kommune på telefon 62 45 77 00 eller jordbrukssjef Marianne Olsen, se kontaktinformasjon til høyre.

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:23:19