Ordføreren ønsker alle i Trysil ei god jul

Blått bilde av stjernehimmel over opplyst, snøhvitt fjell

​Stjernehimmel over Trysil.

Foto: Timothy Boocock, starhuntingtrysil.com

Ordfører Erik Sletten sender en julehilsen til alle som er i Trysil i jula.

Åra går fort og ikke bestandig som planlagt. For egen del ble året 2015 mer begivenhetsrikt enn vanlig. I tillegg til å bli bestefar for første gang, ble jeg også valgt til ordfører i Trysil kommune. Jeg går til oppgaven som ordfører med stor ydmykhet.

Demokrati er en viktig sak å stille opp for. Valgdeltakelsen i vår kommune er riktignok for lav, og ved neste valg om fire år bør flere gjøre sin plikt og stemme. I høst benyttet snaue to tredjedeler av oss sin stemmerett, til neste valg deltar alle over 18 år som kan krype og gå!

Det er bare noen få uker siden jeg startet mitt nye verv, og det er dermed mye å lære. Som ny politiker har jeg følt meg velkommen og blir svært godt mottatt.

Trysil kommune med ansatte og administrasjon framstår som motiverte og med stor grad av profesjonalitet. Jeg opplever ansatte som er opptatt av egen arbeidsplass og hvordan vi på best mulig måte kan yte en innsats overfor egne innbyggere. Dette gjør det veldig positivt og trygt å være lokalpolitiker.

Trysil har kultur, kapasitet og kompetanse til å ta imot folk. I dag og i lenger tid framover får vi behov for disse egenskapene når Europa opplever en av tidenes største flyktningekatastrofer. Vår oppgave er å ta og løse vår del av utfordringene med et «kaldt hode og et varmt hjerte». Jeg forventer at vår gjestfrihet, kultur og dermed attraktivitet gjør at noen velger seg Trysil som bosted for godt, men skal det skje må vi lykkes i integreringsarbeid. Integrering berører oss alle, nye tryslinger må oppleve at gamle tryslinger inkluderer i alle sammenhenger – det er jeg trygg på at vi gjør, ikke bare i festtaler.

Trysil er en robust kommune som makter å ivareta sine oppgaver overfor innbyggere og besøkende. Vi står foran store og gode investeringer i kommende år, både for unge og eldre med ombygging på aldershjemmet og ved Innbygda skole, Trysil ungdomsskole og SFO. Dette er viktige bidrag til bolyst og attraktivitet som vi må markedsføre overfor egne innbyggere og ikke minst potensielle tilflyttere.

Framtida er ikke lett å spå, men vi må ha styrke til å skape den! Et lettere omskrevet ordtak, og jeg velger å tro at vi har styrke.

Jula er over oss, og sola har snudd. To viktige milepæler gjennom året; noen dager med tid til å gjøre andre ting, samtidig som det er motiverende å vite at daga blir lengre.

Jeg ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år!

Erik Sletten
ordfører