Ordføreren takker for innsatsen i flommen

Mann i tynn boblejakke sitter ved flomstor elv

​Ordfører Ole Martin Norderhaug på flomvollen etter at flommen hadde begynt
på returen.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Ordfører Ole Martin Norderhaug takker alle som var i sving under flommen i mai, for stor og uvurderlig innsats.

​Det sa han da han 3. juni orienterte formannskapet om flommens gang dag for dag, og for måten kommunen og dens mange, gode medhjelpere taklet den på.

Tusen takk

Han takket NVE som tok faglig ansvar på flomvollen, Midt-Hedmark brann- og redningsvesen, Sivilforsvaret, politiet, maskinentreprenør Bjørn Baastad og hans mannskap, Eidsiva energi, som sørget for aggregat til flomvollpumpene i fall strømmen skulle gå og Heimevernet som fylte sandsekker ei natt.

Og han takket kriseledelsen i kommunen, rådmannens og hans stab, teknisk drift, helseetaten, hjemmetjenesten, informasjonstjenesten og alle andre, ansatte og frivillige, som sto på dag og natt for at virkningene av flommen skulle bli så små som mulige, og for at vi var forberedt på å stå han av om flommen hadde blitt enda høyere også.

- Vi løste problemene ettersom de oppstod fordi mange gjorde en formidabel jobb. Vi er ikke ferdige med etterraksten. Vi skal finne en måte å markere dette på, sa ordføreren.

Forbilledlig

Anders Nyhuus, H sa at han hadde fulgt flommen som vanlig innbyger. Han gir honnør for innsatsen med å gjøre kommunen synlig, og for at kommunen selv ga så verdifull informasjon.

- Så var det all annen innsats, den som ingen ser. Den var minst like viktig. Kommunen taklet flommen forbilledlig, sa han.

God omdømmebygging

- Jeg henger meg på av hele mitt hjerte den rosen som ordfører, rådmann og alle som står bak, får, sa Marit Nyhuus, SV: - Dette har vært god omdømmebygging. Bildet utad hadde blitt et annet om vi ikke fått så god informasjon fra kommunens side, og om ikke ordføreren hadde stilt opp for media som han gjorde. Vi ga et inntrykk av at vi er de sindigste en kan finne i en slik situasjon. Vi har fått et nytt ord også; flomturisme. Søndag var det stor trafikk overalt. Og som Liv i luken skrev traff mange gamle kjente på flomvollen. Vi fikk en sosial effekt ut av flommen. Når det ikke ble verre, fikk vi se mye positivt. Så håper jeg at det ikke ble for store skader hos de som ble direkte berørt, sa hun.

Synlige og usynlige

- Alle vil vi takke alle som har vært involvert - synlige og usynlige som vi vet har vært i aksjon. Uten kommunens egen informasjonsjobb ville kanskje media klart å skape mer krisestemning. Men på kommunens hjemmeside og facebookside fikk vi korrekt informasjon til korrekt tid. Det kan ha bidratt til sindigheten. At vi kan være trygge på at vi får riktig informasjon, er gull verdt. Og via facebook nådde vi ut til vanvittig mange samtidig, sa Randi Sætre, Ap.

Flomvollen bestod

Siv Rønningen, KrF var også veldig fornøyd med måten ordføreren, kriseledelsen og alle andre jobbet oss gjennom flommen på.
- Dere har gjort en kjempejobb! Og vi har fått prøvd flomvollen og sett at den funker, sa hun.

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:23:28