Ordførere på militærøvelse

Tre menn omgitt av snø, en i militær, hvit kamuflasjedress, i bakgrunnen tre soldater

​Engerdals ordfører Lars Erik Hyllvang, Trysils ordfører Ole Martin Norderhaug og major
Aslak Overland ute i vinterfjellet på grensa mellom Trysil og Engerdal.

Ordførerne i Trysil og Engerdal har vært ute i felten og sett soldater på Hærens befalskole øve seg i vinterfjellet.

- Det var veldig interessant å få et lite innblikk i øvelsen, sier Trysils ordfører Ole Martin Norderhaug.

I grensetraktene

Denne uka har Hærens befalskole på Rena hatt vinterøvelse i traktene mellom Engerdal østfjell og Flendalen i Trysil.
- Torsdag var vi ordførerne og representanter fra kommuneskogene og Statskog invitert på en omvisning i øvelsesområdet. Vi fikk se på noen av aktivitetene som inngår i opplæringen av nye befalsskoleelever: Trening i navigasjon, kunnskap om snø og snøskred, skredsøking og kameratredning ved snøskred, vinterbivuakk og graving og overnatting i snøhule, sier Norderhaug.

Godt samarbeid

- Både vi i Trysil og de i Engerdal kommune er godt fornøyd med samarbeidet med Hærens befalskole. Vi synes det er at Forsvaret finner våre områder egnet for slike øvelser, sier Norderhaug.

Sist oppdatert: 01.04.2015 00:52:16