Søk om naturskadeerstatning på nett

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 03.01.2017 08:35:00
Flomskadd veg

​Hvis du får naturskader som ikke dekkes av privat forsikring, kan du søke om naturskadeerstatning fra Landbruksdirektoratet.

Foto: Atle Fredheim, Trysil kommune

Søknader om naturskadeerstatning skal sendes elektronisk til Landbruksdirektoratet.

​Naturskadeerstatning kan søkes når skaden direkte skyldes en naturulykke som flom eller skred, og skaden ikke dekkes av vanlig privat forsikring.

Raskere saksbehandling

- Med denne måten å søke på, skal de som rammes av naturskade, få vedtak raskere. Før henvendte skadelidte seg til lensmannen for å få bistand til å søke om naturskadeerstatning. Nå skal de søke selv direkte til Landbruksdirektoratet via et elektronisk søknadsskjema på nett, sier beredskapskontakt i Trysil kommune Hans Martin Aas.

Bedre tilbud

- Dette vil gi en mer effektiv prosess, større grad av likebehandling og gi den skadelidte et større eierskap til hele søknadsprosessen. Endringen er i tråd med digitaliseringen i offentlig sektor og skal være en forbedring av tilbudet til innbyggerne, sier Aas.

På lenken til høyre kan du lese mer om naturskadeordningen og hvordan man søker om erstatning.

Sist oppdatert: 02.06.2017 11:50:23