Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

Nasjonalparkforvalteren er på plass

Portrettbilde av ung, lyshåret, blid kvinne

​Henriette Bøe Kildahl er nasjonalparkforvalter i Fulufjellet nasjonalpark.

Foto: Erik Haugen

​Henriette Bøe Kildahl (26) fra Lørenskog har startet i jobben som nasjonalparkforvalter for Fulufjellet nasjonalpark.

Henriette Bøe Kildahl ​ble ferdig utdannet naturforvalter våren 2013 ved universitetet på Ås (NMBU, tidligere UMB). Hun har tidligere jobbet som sommervikar i Engerdal fjellstyre, landbruksveileder i Engerdal kommune og miljøvernkonsulent i Løten kommune.
- Denne jobberfaringen kommer godt med i den nye stillingen som nasjonalparkforvalter, sier hun.

Funksjon

Nasjonalparkforvalterens hovedfunksjon er å være sekretariat for nasjonalparkstyret for Fulufjellet. Der sitter ordfører Ole Martin Norderhaug og kommunestyrerepresentant Bjørg-Edith Enger fra Trysil kommune og fylkesordfører Dag Rønning fra Hedmark fylkeskommune. Gjennom sin saksbehandling skal forvalteren bidra til at styret forvalter Fulufjellet nasjonalpark og Fregn naturreservat i samsvar med naturmangfoldloven, verneforskriftene og forvaltningsplanen. Forvaltningsplanen for Fulufjellet nasjonalpark ligger foreløpig til faglig gjennomgang i Miljødirektoratet. Den vil trolig være klar til å sendes på høring sommeren 2014.  

Kontor på Drevsjø

Henriette Bøe Kildahl har kontorplass i Skrivargar'n på Drevsjø i Engerdal. Nasjonalparkstyret for Fulufjellet foreslo primært at kontoret skulle være i Innbygda, subsidiært på Drevsjø.

- Årsaken til at Drevsjø ble valgt, er at det allerede er et bredt fagmiljø på Skrivargar'n. Der har både Engerdal fjellstyre, Statskog SF og Statens naturoppsyn kontor. I tillegg skal jeg fungere som 2. forvalter for Femundsmarka og Gutulia nasjonalpark der Kirsten Thyrum begynner som nasjonalparkforvalter 2. juni, sier Bøe Kildahl.  
- Dessuten har Femundsmarka og Fulufjellet nasjonalparker har felles utfordringer i forhold til svensk forvaltning. Med tanke på avstanden til begge nasjonalparkene, er Drevsjø et bra forvaltningsknutepunkt, legger hun til. 

Kontaktinformasjon

Nasjonalparkstyret er i gang med å lage hjemmeside der publikum blant annet vil finne protokoller fra møtene i nasjonalparkstyret og annen relevant informasjon for området. Siden er ikke lansert ennå.
Søknader og annen post sendes til Nasjonalparkstyret for Fulufjellet, Fylkesmannen i Hedmark, Postboks 4034, 2306 Hamar eller fmhepost@fylkesmannen.no. Nasjonalparkforvalteren nås på telefon 62 55 11 87/41 43 19 90 eller på epost fmhehobk@fylkesmannen.no

Sist oppdatert: 07.05.2014 09:50:53