Plogging avsluttet Miljøuka 2019

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 27.05.2019 10:07:28
Gjengen som plogget

​Blide var denne gjengen som sporty stilte opp til plogging på Miljøuka 2019s siste dag.

Foto: Eli Sætre

Tolv positive og sporty damer, menn og barn møtte opp på Miljøukas plogging 23. mai.

​Kultursjef Anne N. Sætre var en av dem. Hun oppsummerer Miljøuka 2019 slik:

Kultur- og idrettskonsulent Malin Jonsson sto i bresjen for plogginga. Vi ryddet søppel og fikk en liten trimtur samtidig. På en liten time fant vi ganske mye småsøppel i sentrum. Vi oppfordrer alle til å ta seg en tur ut i nærmiljøet og plukke opp søppel langs veger og stier. Sosialt og hyggelig er det! Etter Miljøukas plogging tok de som ønsket det, en «fika» med kaffe og kakao på biblioteket.

Ingen transportrapport

Konkurransen om å gå, sykle eller samkjøre til jobben, var det ingen som sendte inn bekreftelse på innen fristen. Derfor fikk ingen premie denne gangen. Men vi har sett at det var god respons på Facebook-arrangementet. Og Bjørn Burås la ut en video der han syklet til jobben på snøføre i uke 19.

Preget av snø

Miljøuka ble dessverre preget av at det kom snø den mandagen, og derfor utsatte vi en del arrangementer. Men tøffingen Fredrik Ringen i Trysilelvas kompiser snorklet i elva for å rydde søppel 11. mai! Hold Trysil rent-aksjonen ble gjennomført mandag 13. mai. Flinke barn og ungdommer fra ungdomsråd og sentrumsskolene ryddet i sentrum til 17. mai.

Ikke kaste mat

Thomas Horne holdt to foredrag om kunsten å ikke kaste mat 9. mai, først for matbransjen på dagtid, så et åpent foredrag på kvelden. De som møtte opp, var veldig inspirerte og hadde fått mye ny kunnskap om når maten er spiselig og når må den kastes. Hornes bok er et oppslagsverk for alle typer matvarer. Der finner du beskrivelse av holdbarhet og tips til hvordan du kan lagre og bruke maten.

Miljøuka 2020

Miljøuka skal utvikles til neste år. Vi håper på like bra deltakelse da. Alle er velkomne med bidrag til programmet. Ta gjerne kontakt med kommunens kulturavdeling, tlf. 62 45 77 00, postmottak@trysil.kommune.no.

Thomas Horne signerer bøker

Thomas Horne inspirerte mange tryslinger med sitt foredrag om når mat er spiselig
og når den faktisk må kastes.

Foto: Anne N. Sætre

Sist oppdatert: 27.05.2019 10:31:25