Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

Middag på tvers feiret 5 år!

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 03.10.2018 15:35:00
Berit Solhaug og Birthe Øverby

​Berit Solhaug og Birthe Øverby ønsket alle hjertelig velkommen til Middag på tvers på Misjonshuset midt på Bygda.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​På Misjonshuset har en entusiastisk gjeng servert imponerende 3 300 middager. Hittil i år er det allerede solgt 592 middager, og 25. oktober var det feiring.

Første Middag på tvers var i oktober 2013, og den gang da ble det servert kyllingsuppe og eplekake med krem til dessert.

54 menyer og 3 300 middagsgjester

Og siden 2013 har det blitt mange Middag på tvers. Til nå er det satt sammen og servert 54 menyer, og hele 3 300 middagsgjester har kjøpt middag. De siste årene har antall middagsgjester ligget på rundt 72 til 73 hver gang. - Vi byr på middag, dessert og kaffe, sier de engasjerte damene Berit Solhaug og Birthe Øverby.

Et dyktig team

- Vi er et team på seks stykker som drar godt i hop. Vi har det veldig hyggelig sammen og har en fantastisk arbeidsfordeling, forteller Berit og Birthe. De legger ikke skjul på at det til tider kan være veldig travelt, men samtidig er det veldig, veldig morsomt.

Pent dekket

- Vi har hatt det samme konseptet siden vi startet. Vi dekker alltid med hvite duker, blomster, levende lys og servietter. Og vi dekker i utgangspunktet til rundt 50 gjester. Det er like spennende å stå og vente hver gang, kommer det noen og spiser? Men plutselig har vi kø, og veldig ofte må vi sette ut ekstrabord, forteller Birthe.

På menyen

Middag på tvers serverer annenhver gang fisk og kjøtt og alltid svinefritt, og her får alle forsyne seg flere ganger.

På menyen kan det for eksempel være torskefilet, spagetti med kjøttsaus og salat, ovnsbakt ørret og lasagne.

- Taco er helt klart en favoritt. Det var rekordmange her en gang vi hadde det, ler Berit og Birthe.

Gode gamle desserter

Noen ganger serverer teamet også litt gammeldagse desserter, og det er populært. Jubileumshøsten sto de både mandelkjernepudding med rød saus og semuljepudding på menyen.

Middagsgjestene

Og det er virkelig middag på tvers, spesielt på tvers av generasjoner. Her møtes familier, enslige kommer, og hit kommer også barnefamilier. For travle familier, så kan man rekke en middag før de for eksempel skal videre til kulturskolen eller andre fritidsaktiviteter. Familier betaler maksimum 200 kroner.

- Ved noen anledninger har vi også hatt gebursfeiring her, forteller de to blide damene.

Kokkelering på to komfyrer

Når så mye mat skal lages til så mange gjester, måtte middagsteamet investere i en komfyr til på kjøkkenet på Misjonshuset. Så nå kokkeleres det på to komfyrer.

- Noen ganger får vi også musikk til arbeidet når menighetsmusikken øver, og noen ganger i året kommer også Regnbuen med dirigent Solveig Aunsmo hit og synger, forteller Birthe.

Jubileumsfeiringa

Torsdag 25. oktober 2018 var det igjen Middag på tvers, og da ble det storstilt feiring med flagg, ballonger og marsipankake. På menyen sto lasagne og salat til middag og eplepai til dessert. Så der regner vi med at det det var både hyggelig, som alltid, og svært folksomt.

Middag på tvers er et samarbeid med misjonsmenigheten i Trysil og Den norske kirke i Trysil. Og middagsserveringa er selvsagt godkjent av Mattilsynet.

Masse gratulerer til jubilanten!

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 26.10.2018 07:47:57