Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

Meld overnatting til 110-sentralen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 09.03.2018 08:51:46
Flatsengovernatting. Foto: Anne-Mari Tomasgard, Sunnmørsposten

​Flere samfunnshus og skoler og andre bygninger i Trysil leies ut som et rimelig overnattingstilbud til grupper. Det er viktig å melde fra til 110-sentralen om slike overnattinger.

Foto: Anne-Mari Tomasgard, Sunnmørsposten

​Når samfunnshus, skoler, barnehager etc. leies ut til overnatting, må 110-sentralen få beskjed.

​Flere lokaler - samfunnshus, menighetshus og skoler blant annet - i Trysil leies ut til overnattingsgjester i perioder, særlig til grupper som kommer på vinterferie til Trysil. Det er viktig at brannvesenet er kjent med at det bor mennesker i slike bygninger. Det gjelder selvsagt også hvis skoler, barnehager, kirker etc. inviterer elever, barnehagebarn og andre på overnatting.

Send melding

- Brannvesenet må få melding når folk overnatter i skoler, barnehager, samfunnshus, menighetshus og andre bygninger som normalt ikke blir brukt til overnatting. Dersom 110-sentralen ikke har mottatt melding om overnatting i denne type bygg, vil beredskapsstyrken ved brannvarsling oppfatte dette som en ren slokkeinnsats og ikke en livstruende redningsaksjon, sier branninspektør Håvard Bryhn på forebyggende avdeling i Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS.

Til alarmsentralen

De fleste som er ansvarlige for brannsikkerheten i slike bygg, vet om dette og tar det på alvor. Men ikke alle vet at slike meldinger skal sendes til Alarmsentral Brann Innlandet på Hamar (110-sentralen). Bruk skjemaet til høyre og send det til 110sentralen@110-innlandet.no. Dere vil få en bekreftelse fra 110-sentralen om at skjemaet er mottatt.

Sist oppdatert: 05.03.2019 11:10:03