Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

Marker refleksdagen

Tre reflekser som har en tegning av en brun hund på rødt og svart skateboard som motiv

​Bruk refleks!

Copyright Trygg Trafikk

 

Den nasjonale refleksdagen markeres torsdag 16. oktober. Målet med dagen er å øke bruken av refleks og redusere antall fotgjengerulykker.

I år er det niende gang den nasjonale refleksdagen arrangeres, og Trygg Trafikk oppfordrer alle til å bidra til og gjøre refleksdagen kjent. Marker dagen med ulike aktiviteter som å dele ut gratis reflekser og gi informasjon om hvor viktig det er at alle bruker refleks, ikke minst gjelder dette de voksne. 

Livredder

Trygg Trafikk håper at vedvarende informasjonsarbeid og økt tilgjengelighet får flere til å bruke den lille livredderen. Fotgjengere har lett for å tro at når de selv ser bilen, så ser også bilisten dem. Men på mørke høst- og vinterkvelder er det nesten umulig for bilister å se fotgjengere, hvis de ikke bruker refleks. På Hedmark Trafikks hjemmeside kan vi lese at ved å bruke refleks kan vi redusere risikoen for å bli påkjørt med hele 85 prosent. Uten refleks er du først synlig på 25-30 meters hold, mens med refleks synes du på 140 meters hold når bilen bruker nærlys. Omregnet til sekunder har da bilføreren 10 istedenfor 2 sekunder til rådighet - det kan være forskjellen på liv og død.

Mål

I Nasjonal tiltaksplan for trafikksikkerhet på veg står det at 40 prosent skal bruke refleks i byer og tettsteder, og 60 prosent skal bruke refleks utenfor byer og tettsteder. Fjorårets landsdekkende tellinger viser at kun 29 prosent av den voksne befolkningen bruker refleks, så her er det mange som må bli flinkere.

Gjør hverdagen litt tryggere - bruk refleks!

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:23:40