Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

Herlig malekurs med Vebjørn Sand

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 12.09.2019 13:27:11
Elever på malekurs med Vebjørn Sand

​Her jobbes det!

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

Nærmere 100 sjetteklassinger har vært på tidenes malekurs og malt hvert sitt flotte bilde av pingviner på rekordtid!

​- Jeg er et barn som aldri har sluttet å male, og i dag skal jeg lære dere noen triks, sa en opplagt Vebjørn Sand til lydhøre trysilunger.

Stappfullt

Morensalen på biblioteket var fylt til randen av sjetteklassinger fra hele Trysil da de skulle få instruksjon av den anerkjente kunstneren Vebjørn Sand. Nå skulle det males pingviner på isen.

I gult, blått og hvitt

 - Se, se her - dere må være veldig raske, sa Vebjørn da alle skulle male en blå strek litt nede på arket som så skulle jevnes ut med en klut. Bruk kluten godt og vær superraske. Så skal vi fylle opp med blått fra øverst på arket ned til streken vår. Og husk, vi må jobbe superraskt nedover, sa en energisk Sand.

På 10

- Nå starter vi på 10, værsågod! sa kunstneren. Og elevene var med, fra første malestrek. For her kunne man rett og slett ikke somle, bare være superkjappe. Kunstneren telte ned, og alle var igjen klare for ny instruksjon.

Viske på strøket

- Nå skal jeg lære dere å male issprekker, så nå må dere følge godt med. Dere må først markere tre punkter, så skal dere male sprekkene. Først litt tykke, så skal issprekkene svinge litt og bli tynnere - og til slutt skal vi vær veldig forsiktig. Dere skal bare viske på strøket, forklarte kunstneren.

Høyt egg

- Uansett hva dere skal male, om det er pingviner eller apekatter, begynn med de store formene. Når vi skal male pingviner, så starter vi med å male et høyt egg. Så lager vi nebb og vinger. Følg med nå, og husk vi skal jobbe med kjærlighet i strøkene, instruerte Vebjørn.

En stor sol

- Nå skal vi male en stor deilig sol. Værsågod, det er bare å kjøre på med dere har igjen av hvitt og gult. Vi er på 10, sa Vebjørn. Så malte elevene iherdig hver sin gule store flotte sol bak pingvinene.

Stor stas

Flere av elevene synes dette var stor stas. Dette ble en minnerik dag. Nå har de hvert sitt fine maleri av to pingviner i blekt sollys i islandskapet, takket være en fantastisk flink maler som instruerte på glitrende vis!

 

 Bildeglimt fra malekurset

Malekurs med Vebjørn SandMalekurs med Vebjørn Sand (2)Malekurs med Vebjørn Sand (3)Malekurs med Vebjørn Sand (4)Malekurs med Vebjørn Sand (5)Malekurs med Vebjørn Sand (6)Malekurs med Vebjørn Sand (7)Malekurs med Vebjørn Sand (8)Malekurs med Vebjørn Sand (9)Malekurs med Vebjørn Sand (10)Malekurs med Vebjørn Sand (11)Malekurs med Vebjørn Sand (12)Malekurs med Vebjørn Sand (13)Malekurs med Vebjørn Sand (14)Malekurs med Vebjørn Sand (15)Malekurs med Vebjørn Sand (16)Malekurs med Vebjørn Sand (17)Malekurs med Vebjørn Sand (18)Malekurs med Vebjørn Sand (19)Malekurs med Vebjørn Sand (20)Malekurs med Vebjørn Sand (21)Malekurs med Vebjørn Sand (22)

Sist oppdatert: 12.09.2019 15:56:22