Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

Møte om vintervedlikeholdet på riks- og fylkesveger

Veg med snødekke omkranset av snøtunge trær

​Illustrasjonsfoto

​Ordfører Erik Sletten er ikke fornøyd med vintervedlikeholdet på riks- og fylkesveger i Trysil. Han har derfor bedt om et møte med vegvesenet.

​Møtet holdes i Trysil rådhus mandag 29. februar.

Farlige trafikksituasjoner

Bakgrunnen for møtet er ifølge ordføreren flere henvendelser om glatte og sporete veger, utforkjøringer og farlige trafikksituasjoner.

- Vi ønsker en avklaring rundt brøyte- og vedlikeholdsregler og -standarder på fylkes‐ og riksveger, slik at våre forventninger kan avstemmes med forutsetningene, sier han.

Vegene

De vegene ordføreren har fått inntrykk av at det er størst utfordringer på, er: 

  • Fylkesveg 26 fra Fageråsen krysset og nordover
  • Riksveg 25 fra Grambolia og østover
  • Fylkesveg 572 fra Innbygda til Kilenkrysset og videre fylkesveg 26 til cirka Kolos
  • Fylkesveg 565 over Landsjøåsen

Positive

Seksjonsleder drift i vegvesenet i Hedmark Ann-Kristin Rehder er positiv til å ha et møte med kommunen slik at partene kan få en mer felles forståelse for forventninger og de krav og standarder de arbeider under.

Møtedeltakere

Til møtet i Trysil har Rehder med seg prosjektleder for drift Lars Alhaug og byggeleder for kontrakten som dekker Trysil, Trond Storsveen. Fra Trysil kommune stiller ordfører Erik Sletten, varaordfører Knut Løken, teknisk sjef Hans Martin Aas og næringssjef Gro Svarstad. Engerdal kommune, som fylkesveg 26 går gjennom, stiller med varaordfører Tor Erik Skramstad.

Sist oppdatert: 01.03.2016 00:53:50