Lyngbrannen i Eltdalen er slokket

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 20.07.2018 11:06:04
Brannområdet i Eltdalen

​Et lynnedslag natt til fredag startet en ulmebrann i lyngen nær Fiskbekktjønna i Eltdalen. 100 mål brant før mannskapene klarte å slukke brannen i 13.15-tida.

Foto: Ole Petter Blestad, Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS

Den store lyngbrannen i Lågfjellet i Eltdalen er på det nærmeste slokket nå fredag 20. juli kl. 13.15.

​Det forteller fungerende rådmann Gerard Kort.

- Brannhelikopteret tar det siste, og Sivilforsvaret blir igjen i området for å forsikre seg om at brannen ikke blusser opp igjen. De blir der så lenge det er nødvendig, sier han.

100 mål

Brannen i nærheten av Fiskbekktjønna startet som følge av lynnedslag natt til fredag. Kl. 6.30 meldte brannvesenet at fem mål brant. Fem timer senere hadde 100 mål brent. Da hadde brannvesenet rimelig kontroll.

Spredte seg

- Den ene brannsida var 400 meter lang. Mannskapene klarte raskt å slukke brannen på ei side, så det bare brant i en retning - mot Rendalen, sier beredskapskoordinator Hans Martin Aas i Trysil kommune. Han kontaktet beredskapsavdelingen der mens brannen ennå ikke var under kontroll.

Mange mannskaper

Han forteller videre at alle tilgjengelige brannmannskaper i Trysil var i brannområdet. I tillegg hadde de bistand fra Åmot brannvesen og Sivilforsvaret.

- Helikopter ble rekvirert, og skogbrannreserven ble kontaktet. Midt-Hedmark brann- og redningsvesen sendte for øvrig folk fra Elverum til brannstasjonen i Trysil slik at den var bemannet hele tida. Og Røde Kors ble bedt om å bistå som medisinsk backup for ambulansen i brannområdet, sier han.

Ingen bebyggelse

- Det er ingen bebyggelse nær brannområdet, men hvis vinden hadde snudd, og brannen hadde nærmet seg hytteområder, var vi beredt til å ta imot folk dersom politiet mente at noen måtte evakueres, sier Hans Martin Aas.

Fem år siden sist

Det brant i det samme området 12. september 2013, da som følge av at noen hadde tent bål. Den gangen lå det igjen et svart, utbrent belte oppunder Lågfjellet - fire kilometer langt og 1,5 kilometer på det bredeste.

Sist oppdatert: 20.07.2018 13:36:05