Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

Kriseinformasjon til innbyggere

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 03.01.2017 09:00:00
Hans Martin Aas

​Nasjonalt har myndighetene egne hjemmesider som både informerer, gir råd og tips for en sikker hverdag og hva man skal gjøre ved en eventuell krise.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

​På nettportalen kriseinfo.no legger myndighetene ut viktig informasjon til befolkningen ved eventuelle kriser. I tillegg finnes det også en egen side med tips for en sikker hverdag.

​- Etter at ekstremværet Urd har forlatt Trysil, ønsker vi å informere om hva en bør tenke på før neste hendelse inntreffer, sier teknisk sjef Hans Martin Aas.

Uten forvarsel

- Denne gangen fikk vi flere dagers forvarsel på ekstremværet i romjula, og vi slapp heldigvis greit unna Urd på vår kant av landet, men andre type hendelser, som vil kunne påvirke samfunnet, kan inntreffe og dessverre noen ganger også uten forvarsel, sier Aas.

Sikker hverdag

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har lagt ut gode tips og råd på sin hjemmeside for en sikker hverdag (sikkerhverdag.no/din-beredskap). Her finner du informasjon om og tips til hvordan du kan øke din beredskap når det gjelder hus og hytte, vær og natur og hendelser og kriser.

Kriseinfo

På nettportalen kriseinfo.no formidles viktig informasjon fra myndighetene til befolkningen både før, under og etter kriser.


 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 03.01.2017 08:51:26