Kriseberedskapen oppheves

Traktor kjører på oversvømt grusveg

​Traktoren tar seg fram i Ljørdalen.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Kriseberedskapen er opphevet fordi vannstanden i Trysilelva og i sidevassdragene synker jevnt.

​Kriseledelsen bestemte på møte i dag, tirsdag 24. mai kl 16 å oppheve flomberedskapen i Trysil kommune siden de ikke er kjent med at vannstanden stiger i noen vassdrag i kommunen.

Reparasjon av veger

- Første prioritet er å få trafikken fram så raskt vannet har trukket seg tilbake. Etter det starter reparasjonene for fullt, og noen plasser vil vi også gjøre naturlige og nødvendige utbedringer, sa teknisk sjef Hans Martin Aas.

NVE blir med på befaring

Med på møtet var også distriktsingeniør Are Mobæk og distriktsingeniør Odd-Arne Haarseth, begge NVE. Mobæk har ansvar for Hedmark nord for Våler, og Haarseth har ansvaret for Hedmark sør for Våler, samt Akershus, Oslo og Østfold. Begge kommer tilbake til Trysil for å bli med på befaring til de flomskadde områdene i kommunen.

Vakttelefon

Hvis du fremdeles har ting å melde om flommen og kommunale veger, så ring 990 42 524. Flomtelefonen 918 14 515 er ikke lenger betjent.

Riks- og fylkesveger

Har du ting å melde når det gjelder riks- og fylkesveger, ber vi om at du ringer 41 53 20 23 eller 175.

Sist oppdatert: 24.05.2016 19:35:13