Kongens fortjenstmedalje til Thora Nerberg

Kvinne i mønstret bluse med Kongens fortjenstmedalje på venstre bryst sammen med ordfører i grå dress og ordførerkjede

​Thora Nerberg ble svært overrasket og rørt da ordfører Ole Martin Norderhaug
overrakte henne Kongens fortjenstmedalje.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Thora Nerberg trodde ordføreren kom for å høre misjonsmusikken synge og spille. Men han kom for å gi henne Kongens fortjenstmedalje.

​Da det gikk opp for henne, ble den lille, snille kvinnen nesten helt satt ut. Alle frammøtte på misjonshuset denne tirsdagen, klappet varmt for henne. Hun måtte tørke ei tåre eller to sjølsagt.

- Dette er mer enn jeg greier, sa hun da hadde fått tilbake munn og mæle og sett at både sønnen Jan Ove Nerberg og dattera Marit E. Ragnvaldsen hadde kommet oppover for å dele den store begivenheten med henne.

Frivillig i 40 år

Helt fra Thora Nerberg kom til Trysil for over 40 år siden, har hun drevet med frivillig arbeid over en lav sko. Hun har fartet rundt på spark om vinteren og på sykkel om sommeren og gitt omtanke, varme og medmenneskelighet. Og hun har gjerne hatt med seg ei kanne kaffe, fersk hjemmebakst og gjerne en matbit også.

I det stille

- Ingen har riktig oversikt over hvor mye "støttekontakt og hjemmehjelp" Thora har utført i det stille i alle disse åra, sa ordføreren i sin tale til Thora: - Og hun har også funnet tid til å synge og spille i kirkekoret og misjonsmusikken. Det er en stor glede for meg på oppdrag fra fylkesmann Sigbjørn Johnsen å tildele Thora Nerberg Kongens fortjenstmedalje, sa ordføreren.

Stort hjerte

- Er det ikke rart at det er et så stort hjerte i den vesle skrotten, sa Bodil Galaasen i sin lille hyllest til Thora Nerberg, og en av dem som står bak søknaden. - Dette er så fortjent. Thora har kutt beina av seg i mange år for å hjelpe andre. Takk, Gud, for a Thora. Denne medaljen er fra den øverste hær. Og det venter nok noe hos han som er enda høyere også. Og i dag skal du få slippe oppvasken, sa hun.

Har lyst

- Dette var veldig overraskende, og jeg synes jeg ikke har fortjent det. Jeg gjør da bare det jeg har lyst til. Jeg er opplært til å hjelpe, det er da ikke noe å gjøre stas på meg for, sa Thora etterpå. Og sangen og musikken - den har hun ikke ofret noe for. Tvert i mot - det er den som har gitt henne energi og glede.

Møter kongen

Thora Nerberg liker kongen vår veldig godt. Men å møte ham, det blir rart. Hun blir nesten skjelven ved tanken. Men vi mer enn aner at han også kommer til å bli sjarmert av lille, gode Thora fra Trysil.

Til høyre finner du mer informasjon om Thora Nerberg og Kongens fortjenstmedalje.

Bildeglimt fra utdelingen av Kongens fortjenstmedalje til Thora Nerberg

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:23:29