24.10.2014: Ny påmeldingsfrist til kompetanseheving i arbeid med flyktninger

Ei hand over og ei hand over jordkloden

​Foto: Carsten Reisinger

​Det er fortsatt plasser igjen på gratiskurset Hjelp som nytter - et kompetansehevingsprogram for økt forståelse i arbeid med flyktninger, opplyser Vegar Borgen. Påmeldingsfristen er derfor forlenget til 24. oktober.

​Sentrale temaer i programmet er:

• flyktningenes psykososiale situasjon og bakgrunn
  • utvikling av traumelidelser og psykososialt stress
  • hvordan skape gode møter og bygge relasjon
  • vold i nære relasjoner i en krysskulturell kontekst, sterk sosial kontroll, tvangsekteskap, kjønnslemlestelse
  • hvordan fremme bedring av traumerelaterte plager og psykososialt stress hos barn, voksne og familien
  • god samhandling gjennom gode lokale tiltak
  • ivaretakelse av hjelperen

Målgruppe

Ansatte i kommunene i Hedmark og Oppland og samarbeidspartnere i helseforetak og medarbeidere i frivillige organisasjoner og andre instanser som møter flyktninger i sitt arbeid.

Kursdatoer

Kurset holdes i kulturhuset Hagelund i Trysil og går over fire dager; onsdag 29. oktober og torsdag 30. oktober i år og torsdag 16. april og fredag 17. april neste år. Påmeldingsfristen er 24. oktober. Kurset er gratis, men hver enkelt må betale for lunsjen sin selv. Påmeldingsskjema finner du til høyre.

Arrangør

Kurset arrangeres av RVTS øst - Regionalt ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging. Vegar Borgen, avdelingsleder i bofellesskapet for enslige mindreårige i Trysil er en av kontaktpersonene.

Sist oppdatert: 03.03.2015 11:27:23