Kommune-trio rydder i Engersjøen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 14.09.2017 16:47:20
Sigmund Damsæter og Atle Fredheim i båt

​Sigmund Damsæter og Atle Fredheim er på Engersjøen for å rydde opp etter flommen i mai.

Foto: Sivert Løberg, Trysil kommune

​Atle Fredheim, Sigmund Damsæter og Sivert Løberg regner med å bruke tre dager på å plukke opp hytterestene fra Engersjøen.

​Det var i mai at ei hytte på Røneset i Engerdal, helt på grensa til Trysil, ble tatt av flommen og skylt på Engersjøen. Mesteparten av den ødelagte hytta havnet i Trysil kommune.

Ansvarsjuss

Så var spørsmålet - hvem har ansvaret for å fjerne hytterestene? Engerdal kommune undersøkte og fikk til svar at det enten er grunneieren der restene ligger, eller kommunen restene ligger i. Rådmannen i Trysil mente det var urimelig at private grunneiere skulle rydde opp etter naturskade. Den jobben og kostnaden fikk Trysil kommune ta.

Tre dager

Torsdag 14. september var vaktmesterne Sigmund Damsæter og Sivert Løberg og ingeniør Atle Fredheim fra vegavdelinga i kommunen på plass ved Engersjøen.

- Vi har lånt oss en fraktbåt i aluminium som vi legger vrakdelene oppi. De ligger spredt over en strekning på fem kilometer på begge sider av sjøen. Det gjør arbeidet tidkrevende. Vi antar at arbeidet tar tre dager, sier Atle Fredheim.

Vrakrester på landVrakrester på landVrakrester på landVrakrester på land

Vrakrester fra hytta ligger spredt over store avstander på begge sider av Engersjøen.
Foto: Atle Fredheim, Trysil kommune

Sist oppdatert: 14.09.2017 16:47:21