Nå kan du bestille digitale kart på nettet

Mann i strikkegenser ved pc med kart på

​Avdelingsingeniør Kjetil Norderhaug er glad for å kunne tilby kundene tilgang til
digitale kart på nett.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Arkitekter, konsulenter og andre som har bruk for digitale kart, kan nå selv bestille og hente dem på nettet.

​Det eneste som kreves, er at de registrerer seg som kunde hos Infoland.

Digitale kart

- Digitale kart brukes for eksempel av dem som skal prosjektere bygg. De kan legge bygget inn i terrenget, se eiendomsgrenser, veger og høyder, sier avdelingsingeniør Kjetil Norderhaug som jobber med kart og oppmåling i Trysil kommune. Prisen per kart avhenger av hvor stort området er. Minsteprisen er på rundt 1 200 kroner.

Åpent 24:7

- En stor fordel ved kartbestillingsløsningen er at den er åpen 24:7. Før måtte de som bestilte kart hos oss i den travleste oppmålingsperioden, radt vente i flere dager. Nå kan de hente dem selv når de vil, sier Norderhaug.

To typer

Det fins to karttyper i bestillingsløsningen; basiskart og plandata. De som trenger begge, må legge inn to bestillinger.

Mer info fins i veiledningen og steg for steg-beskrivelsen til høyre.

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:24:22