Julehilsen fra ordføreren

Publisert: 22.12.2019 20:58:11
Julehimmel

​Grip juledagene! oppfordrer ordfører Erik Sletten i sin julehilsen til dere.

​Mye skjer i kommunen vår og det skal vi være glade for. For oss som lokalpolitikere er det vel gjerne valgåret 2019 som huskes best og har tatt mest oppmerksomhet. Valget er over, og vi har en ny, spennende og motivert gruppe tryslinger på plass i kommunestyret. Noen har sittet i styre og stell tidligere og har lang erfaring , men vi har også mange nye folk i trysilpolitikken. Valgdeltagelsen gikk opp til nesten 70 %, og vi fikk 9 nye av totalt 23 politikere i kommunestyret. Engasjement, rekruttering og deltagelse er økende, og det lover godt. Folk har mye meninger og engasjement, men det er ofte en utfordring med å få mange nok som stiller seg til rådighet for lokalpolitikken; så til dere som stiller opp, tar ansvar og gjør en jobb i trysilpolitikken: Velkommen til en ny fireårsperiode !

Fra 2015 har vi hatt en forsiktig vekst i innbyggertallet med drøyt 110 på fire år. 2019 ser også ut til å bli et år med positiv utvikling, og kanskje når vi 20 pluss i år. Dette er en av de beste bevisene på at kommunen er attraktiv. Boliger og gode tjenestetilbud er grunnleggende viktig når vi nå opplever noen år med økt sysselsetting. Det er økning innenfor flere yrkeskategorier, og vi ser en forsiktig, men mangfoldig vekst. Det er viktig at vi utnytter alle mulighetene i hele Trysil, og som en tilflytter sa; Det var vinteren som var årsaken til at jeg kom hit, men på grunn av sommerenn bosatte jeg meg og valgte å bli trysling. Trysil har så mange kvaliteter og muligheter!

Til tross for en trang kommuneøkonomi; det bygges ut bredbånd, boliger i Bygdeberget, ny barnehage i Jordet og mer til. Vi kan velge å ha fokus på alle utfordringer, men da overser vi fort alle goder vi har tilgang til - og ikke minst; mulighetene framover.

Juleferien betyr så mangt. For mange i helse, reiseliv og andre er det absolutt ikke ferie. For de fleste er det noen velfortjente fridager med annet å gjøre – grip disse juledagene!

Jeg ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år!

Ordfører Erik Sletten

Sist oppdatert: 22.12.2019 21:08:26