Trysil får ingen asylmottak

Hovedbygningene på Ljøratunet

​Det blir ikke asylmottak på Ljøratunet i Ljørdalen, og ingen andre steder i Trysil heller.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Det blir ikke asylmottak verken på Ljøratunet, Trysil-Knut hotell eller Trysilfjellet leilighetshotell.

​De var tre av 19 tilbydere som ønsket å opprette ordinære asylmottak med 1 600 plasser på Indre Østland. Men på grunn av at det kommer færre asylsøkere til Norge, har UDI bestemt at det ikke skal etableres noen asylmottak i vår region.

Færre asylsøkere

I årets første fire måneder kom det 1 185 asylsøkere til Norge ifølge UDI; 413 i januar, 272 i februar, 291 i mars og 209 i april. Siden de er såpass få, har UDI også avlyst konkurransene for å skaffe 600 nye mottaksplasser for enslige mindreårige asylsøkere.

Positive politikere

Hovedutvalg for forvaltning og teknisk drift sa 26. april ja til at Ljøratunet kunne brukes som mottak for 160 asylsøkere (6 for, 1 imot) og Trysil-Knut hotell for 120 asylsøkere (4 for, 3 imot), men nei til Trysil leilighetshotell (enstemmig). Men nå blir det altså ikke asylmottak noen av stedene.

Sist oppdatert: 24.05.2016 21:23:10