Tre hjorter skutt i Trysil i høst

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 10.12.2019 00:00:00
Jon Einar Nymoen og Ronny Hammer med den første hjorten som ble felt i Trysil i 2019

​Jon Einar Nymoen og Ronny Hammer med den første hjorten som ble felt i Trysil etter at det ble åpnet for hjortejakt.

Foto: Nymoens jaktlag

​Nymoens jaktlag felte den første hjorten i Trysil, Tøraasen jaktlag den andre og Vidar Linstads jaktlag den tredje.

- Mange av hjortene har nok trukket ut av kommunen for vinteren nå, men det er nok noen igjen, så det kan jo hende det kan bli noen flere fall før jul, sier valdansvarlig Øivind Løken, rådgiver i natur- og miljøforvaltning i Trysil kommune.

Årets kvote

Hovedutvalg for forvaltning og teknisk drift vedtok 4. september 2019 å åpne for hjortejakt i Trysil - se den politiske behandlinga under Mer informasjon. Årets kvote på 17 dyr; åtte spissbukker og ni kalver. Fellingsavgifta er 150 kroner for kalv og 300 kroner for voksen hjort. Jakttida er 1. september-23. desember.

Meld inn fall

- Det er opprettet en facebookside - Trysil hjortevald - der felte dyr skal rapporteres inn. Jegere plikter å holde seg oppdatert om felte dyr. Det gjenstår nå seks spissbukker og åtte kalver på årets kvote, sier Øivind.

Ett vald

- Det er opprettet ett felles hjortevald for hele kommunen der det meste av tellende areal i de godkjente valdene for elgjakt inngår. Unntaket er tre mindre vald: Bjørnåsen, Nordre Grøndalen/Solli og Grøndalen sameieskog, sier Øivind.

Regelverk

Øvrig regelverk er det samme som for jakt på elg, jf. hjorteviltforskriften og jaktutøvelsesforskriften. Alle jegere skal føre Sett hjort og rapportere dette via de samme systemene som de registrerer Sett elg.

Facebooksida Trysil hjortevald

Sist oppdatert: 26.11.2019 09:40:37