Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

Evakuerte er flyttet ut av hotellet

Kvinne og mann foran hotellinngang

​Omsorgssjef Britt Støa og kommunalsjef for helse og omsorg Trygve Øverby
evakuerte mandag brukere av hjemmetjenester til Trysil-Knut hotell.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

 

Hjemmetjenesten evakuerte i går sju brukere til Trysil-Knut hotell på grunn av flommen. Nå er de flyttet tilbake til Villa Sole.

Evakueringen startet mandag, og sju eldre ble installert på hotellet. Hjemmetjenesten fulgte flomsituasjonen nøye og var klare til å evakuere flere dit dersom det blir nødvendig. I alt kunne drøyt 30 brukere bli flyttet til hotellet for en periode. Men det ble med de sju, og de har nå altså flyttet "hjem".​

Kartlegging

Hjemmetjenesten i Trysil hadde kartlagt alle brukerne sine og funnet ut hvem de ikke kunne ta seg fram til dersom flomvannet skulle stige enda mer enn det gjorde søndag og mandag slik at flere offentlige og private veger blir ufarbare. De hjemmeboende som ville trenge tilsyn av hjemmetjenesten, ville bli evakuert, ble det bestemt. 

Døgnbemannet

Omsorgsledelsen i Trysil opprettet døgnbemannet bofellesskap på Trysil-Knut hotell der de evakuerte brukerne fikk det stellet, den pleien og den medisinske oppfølgingen de trengte. Tilbudet er nå avviklet, forteller omsorgssjef Britt Støa.

 

 

Sist oppdatert: 27.05.2014 11:33:32