Proffer og glade amatører på grendekampen

Jente med gitar i blått scenelys

​Superdyktige Stine Bogsveen er en av Vestre Trysils artister på Grendekampen 2015.

​Noen proffer, men mest glade amatører inntar scenen i kulturhuset Hagelund når Trysils beste kulturgrend 2015 skal kåres på Grendekampen lørdag 28. februar kl 18.

​Østre Trysil er tittelforsvarer og har hatt vandretrauet siden forrige grendekamp i november 2013. Innbygda vant den første i 2012.

Uhøytidelig

Hvem som vinner, er egentlig underordnet. Det viktigste og artige er at publikum får en smakebit av alt det flotte som rører seg i kulturlivet i Trysil. Det skjer noe i hver krik og krok i kommunen vår, og det i de fleste kultursjangre. I kulturhuset 28. februar møter du dansere, poeter, kor og solister, blåsere, gitarister og humorister.

Vestre Trysil

Fra Vestre Trysil stiller i år Stine Bogsveen med sang og gitarspill, Bakketoppen blues ensemble med Eivind Hubred og unge dansere fra Lotte Graffs Dans for alle.

Søre Trysil

Søre Trysil byr på visekunstner og felespiller Bente Kvile Buflod, forfatter Thorbjørn Bakken og danser Anna Karina Duva Granli.

Innbygda

Sentrum stiller med to ringrever i en for oss ukjent konstellasjon - Kaare Fladhagen og Odd Magnus Østerhaug som Myrern og Skyrern, blåsekvintetten Fem fine frøkner (Eline Sandbakk, Marit og Kirsten te Valwaart, Andrea Nybrenna Evensen og Pernille Rømoen), seks sangere og dansere i Pas de deux (Ane Marie Sletten, Eline Ås, Marthe Tystad, Hanne Hemstad, Sandra Nguyen og Mari Berg Engen).

Nordre Trysil

Fra Nordre kommer vår største musikalstjerne Jon Torger Storsnes, minikoret Scala og Stig Myrvang som skal lese dikt av Øivind Stengrundet. Drama og sang blir det når elever fra Jordet skole går på scenen.

Nybergsund

Proffer fins i Nybergsund også. Ann Julie Skarpmo kommer med sitt eufonium og vakker musikk. Nils Christer Stenmyren spiller gitar og synger - gjerne egne sanger som vi erfarte under Viser i vinterland i romjula. Nybergsunds tredje innslag er en film signert Ole Kristian Busk.

Østre Trysil

Østre Trysil sender to unge og dyktige sangere ut i grendekampen: Maria Enger som synger til playback, og Vegard Bjørseth som akkompagnerer seg selv på akustisk gitar.

Billetter

Billettene koster 150 kroner for voksne og 100 kroner for barn, honnør og ungdom med kulturkort. Det er plassbilletter, så det kan lønne å sikre seg en billett på forhånd, enten på servicetorget i rådhuset, på Café Rialto eller på billettluka.no - se artikkel til høyre.

Sist oppdatert: 03.03.2015 11:27:26