5.9.2014: Frist for kandidtater til Frivillighetsprisen

Logoen til Frivillighetsprisen med timeglass med rødt hjerte

​Frivillighetsprisen har blitt utdelt 18 ganger. Ingen i Hedmark har fått den. Er det en tryslings tur i år?

Det er Frivillighet Norge som står bak prisen. ​Alle kan nominere kandidater.

Kandidater

- Frivillighetsprisen skal gis til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe, som har utmerket seg med frivillig innsats, engasjement og pågangsmot til beste for den enkelte og samfunnet. Kandidatene kan være alt fra den unge, engasjerte miljøaktivist til pensjonisten med årelang innsats i det lokale kulturlivet, skriver Frivillighet Norge i et brev til landets ordførere.

100 milliarder

Med en frivillig innsats tilsvarende 115 000 årsverk og over 100 milliarder kroner i verdiskaping ligger Norge på verdenstoppen i frivillighet.
- Bli med på feiringen av alle de frivillige som legger ned utallige dugnadstimer i og for sine lokalsamfunn: Nominer deres kandidat til Frivillighetsprisen 2014! Foruten den nasjonale vinneren, skal det også kåres 19 fylkesvinnere, skriver Frivillighet Norge.

Nomineringa

Har du en god kandidat, kan du sende forslaget ditt på hjemmesida til Frivillighet Norge, eller du kan sende det til oss, så sender vi det videre. Bruk i så fall e-post til postmottak@trysil.kommune.no eller send i posten til Trysil kommune, postboks 200, 2421 Trysil merket Frivillighetsprisen.

Kåringa

Slik kommer man fram til vinneren ifølge Frivillighet Norge:
Nominasjoner sendes til Frivillighet Norge, som igjen videresender nominasjonene til hvert enkelt fylke. Fylkesvise juryer går gjennom nominasjonene fra fylket og sender hver sin kandidat til den nasjonale juryen. Den nasjonale juryen, med medlemmer oppnevnt av Frivillighet Norge, går igjennom kandidatene og utpeker fem semifinalister. Disse fem blir presentert på TV2 God Morgen Norge i løpet av november. Seerne får så stemme fram tre finalister, hvorav den nasjonale juryen vil plukke ut én vinner. Alle finalistene presenteres på TV2 på FNs internasjonale dag for frivillighet, 5. desember

Sist oppdatert: 03.03.2015 11:27:22