Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

Vi feirer 75 år med fred

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 08.05.2020 10:25:15

​Vi markerer frigjørings- og veterandagen 2020 i Kongeparken - via Jens Petter Larsens kamera.

​Vanligvis er det godt med folk i Kongeparken når ordfører taler og vi legger ned krans ved veteranbautaen 8. mai. I disse koronatider var de bare tre; ordfører Erik Sletten, veteran Ola Sjøli og kameramann Jens Petter Larsen fra Refleksfilm. Det ble likevel en sterk og fin stund, som du kan være med på her:

 

 

Vi må aldri glemme

- Veteraner. Kjære alle sammen. Gratulerer med frigjøringsdagen og velkommen til Kongeparken, sa ordfører Erik Sletten i sin tale.

I dag er det nøyaktig 75 år siden freden kom tilbake til Norge eter fem lange år med krig og okkupasjon.

- Denne historien er det viktig at ettertidas generasjoner interesserer seg for og tar del i. Vi må aldri glemme, sa ordføreren.

Framtidstro

- 8. mai er en dag som uttrykker framtidstro, og vi kan aldri tillate oss annet enn å tro på tida foran oss. Ved å feire denne dagen viser vi at fred, forsoning og demokrati er de solide fundamentene vi vil bygge samfunnet vårt på. Vi ønsker at dagen skal representere disse verdiene, knytte folk sammen og involvere hele samfunnet, sa han.

Veteranene

Siden 2011 har frigjøringsdagen også vært veterandagen, en merkedag for veteraner fra 2. verdenskrig og de som har tjenestegjort i FN-styrker og andre internasjonale operasjoner.

- Mange tryslinger har gjort en slik innsasts. Derfor er det flott at en av våre sambygdinger; veteran Ola Sjøli, vil legge ned krans her på vår seremoni for å hedre dem, sa ordføreren.

Du kan lese hele talen hans her.

 

Sist oppdatert: 08.05.2020 10:48:49