Fin markering av frigjørings- og veterandagen

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 13.05.2019 15:35:00
Roar Vingelsgaard, Ola Sjøli og Erik Sletten

​Roar Vingelsgaard, Ola Sjøli og Erik Sletten foran kongebautaen i Kongeparken.

Foto: Anne Norderhaug Sætre, Trysil kommune

​Det ble en verdig og fin markering av frigjøringsdagen 8. mai i Kongeparken i Nybergsund.

​- Rundt 25 personer kom på den høytidelige markeringen av frigjørings- og veterandagen. I år var det veteran Ola Sjøli som fikk det ærefulle oppdraget å legge ned kransen. Han tjenestegjorde i UNIFIL-styrkene i Libanon i 1978, forteller kultursjef Anne Norderhaug Sætre.

Frigjøring og fred

- Trysil kommune ønsker at dagen tydelig skal representere frigjøring og fred, knytte folk sammen og involvere hele samfunnet. Dagen var opprinnelig en markering av slutten på andre verdenskrig, men fra 2011 ble frigjøringsdagen også veterandag, en merkedag for veteraner fra andre verdenskrig, tjenestegjørende i FN styrker og andre internasjonale operasjoner, sa ordfører Erik Sletten i sin tale.

Om freden

- Vi stopper opp ved freden og fredsarbeidet i dag. Her i Kongeparken står vi også på historisk grunn når vi i dag setter fokus på fredsarbeidet som er en viktig del av norsk historie. Dere veteraner er en viktig del av norsk historie, sa kommunalsjef Roar Vingelsgaard.

I tillegg til taler og kransenedleggelse sang Martine Stenseth, som er en av sangelevene på Trysil kulturskole.

Arrangør var Trysil kommune, men det er Nybergsund vel som har vedlikehold og dugnad i Kongeparken. Vi retter derfor en stor takk til dem som alltid gjør en solid innsats i Kongeparken.

Ordfører Erik Sletten holder taleKommunalsjef Roar Vingelsgaard holder tale

Ordfører Erik Sletten ønsket velkommen og holdt tale. Tale holdt også kommunalsjef Roar Vingelsgaard - om freden.

Begge talene kan du lese til høyre.

Sist oppdatert: 13.05.2019 15:37:13