Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

Skjæraasendagenes festforestilling i januar

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 16.11.2020 14:15:00
Frida Ånnevik

​Frida Ånnevik kommer til Trysil for å ta imot Skjæraasenprisen på festforestillingen 17. januar.

Foto: Monica Strømdahl

Endelig! Søndag 17. januar kl. 17 går den utsatte festforestillinga med Skjæraasenprisen-vinner Frida Ånnevik av stabelen.

Det er 11. gang vi deler ut Skjæraasenprisen. Restbillettene til festforestillinga, cirka 150, legges ut på ebillett.no og servicetorget i Trysil rådhus 1. desember. De koster 290 kroner for voksne, 190 for honnør og 140 for barn.

200 plasser

- Vi vet ikke hvordan koronasituasjonen er i januar, men hvis samme regler gjelder da som nå, blir det 200 publikumsplasser på festforestillinga. De 150 som hadde billetter til festforestillinga som ble utsatt 3. oktober, vil får en e-post eller SMS med informasjon om oppdaterte billetter. For å ha god nok avstand blir det holdt av ett sete mellom hver publikumsgruppe. Bbare folk i samme husstand kan sitte sammen, sier kultursjef Anne N. Sætre.

Årets korbygd

På festforestillinga skal vi også markere at Trysil ble kåret til Årets korbygd i Innlandet i 2020. Vi får høre Trysil Mandskor, Under Girstakken og et prosjektkor med sangere fra alle korene i Trysil. Og vi slipper musikkvideoen der alle korene er med.

Prisvinnerens reaksjon

Frida Ånnevik sa dette da hun fikk beskjed om at hun får Skjæraasenprisen 2020:

Tusen, tusen takk! Jeg er så glad og stolt av å bli tildelt Skjæraasenprisen! Og det er en ære å få være i fint selskap med tidligere prismottakere som jeg ser så opp til. Den tradisjonen jeg bærer med meg som visedikter fra Hedmark, gjør meg trygg og rota. Samtidig gir den meg sjøltillit til å skrive her og nå, i egen samtid.

Orda til Skjæraasen har jeg syngi og lest, det er en letthet i vekslinga mellom poesi og det alminnelige i diktinga hans, og det er ei slik veksling jeg ønsker å få til i det jeg skriver sjøl. Å bære med meg denne tradisjonen gjør meg både tøff og ydmyk, å være historieforteller er for meg å stå i spennet mellom noe som fins i øyeblikket og noe som er veldig gammalt. Jeg takker igjen for tildelinga, den oppmuntrer og minner meg på at det er en tidløs øvelse, å tørre å dikte om livet, sjøl om det er aldri så digert.

Suksess

Frida Ånneviks lavmælte pop i et åpent landskap, den unike stemmen og de originale tekstene gjør suksess både hos kritikerne og et bredt publikum. På sin nyeste plate tolker hun andres sanger, både norske og engelske gjendiktet til norsk.

Enkel engelsk sanglyrikk gjort om til stor poesi - VG, terningkast 5

Frida Ånnevik synger coverlåter, og oppnår målet med sånt: Å få det til å høres ut som et helt eget personlig album - Dagsavisen, terningkast 5

Årets korbygd

Kåringen Årets korbygd i Innlandet fant sted på KorGalla 2020 på Hamar 7. mars.

Juryens begrunnet valget av Trysil slik:

Denne bygda har et stort kormangfold med hele ni kor. Her arrangeres en årlig korfest, og da er minst 250 store og små sangere på bena. Bygda har gode og solide kulturelle tradisjoner som verdsettes og vektlegges videreført.

Sist oppdatert: 16.11.2020 14:27:11